SRDJAN VRANCIC/CROPIX
PADALE SU TEŠKE RIJEČI

‘Smeće jedno, kako te nije sram, uništio si..!‘ Sudac Pajač otkrio što je doživio na kraju utakmice

Službeni predstavnik NK Osijek tvrdi da su izjave iz zapisnika neistinite.
Piše: Darko Ružić/Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2020. 08:37

Nije dugo trebalo, svega jedan puni dan od povratka hrvatskog nogometa u normalan život, da se krene pričati o sucima i o događanjima nakon jedne utakmice. Zasjeniti igru i samu činjenicu da ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogu uživati nije teško, mora se dogoditi samo jedna sporna odluka kako bi upravo ona došla u prvi plan i pod lup javnosti.

Na ogledu Rijeke i Osijeka u sklopu polufinala domaćeg Kupa bilo je malo više spornih odluka zbog kojih su akteri utakmice, naročito s gostujuće strane nerijetko gubili živce. Drugi žuti karton Kleinheislera, pa jedanaesterac za Rijeku, cjelokupna se drama nastavila i nakon utakmice gdje je na parkingu Rujevice došlo do fizičkog obračuna između dva igrača...

U centru pažnje bio je sudac Igor Pajač. On se oglasio nakon utakmice, a na njenom kraju umalo je došlo do opće tučnjava svih igrača.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Najžustriji je u tome bio pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac koji je nakon penala za Rijeku potpuno izgubio živce i krenuo s paljbom na suca Pajača. Zapisnik nakon utakmice zorno otkriva o čemu se točno radilo i koliko je žustrine bilo u izljevima emocija nekadašnjeg napadača Osijeka.

- U 66. minuti opomenuo sam predstavnika NK Osijek Karla Primorca zbog prigovora na moje odluke te sam istog predstavnika u 73. minuti drugi put opomenuo te isključio zbog opetovanih prigovora na moje odluke i napuštanja tehničkog prostora.

Još je teže po glavnog arbitra nedjeljnog dvoboja bilo nakon utakmice.

- Po završetku utakmice se ponovno spustio u teren za igru te mi je prilikom napuštanja terena prišao i vrijeđao riječima 'smeće jedno, kako te nije sram, p**ka ti materina, uništio si utakmicu.

Reagirao je na sve ovo i sam Karlo Primorac koji je dakle, obanašao dužnost službenog predstavnika Osijeka.

- Kad je označen kraj utakmice iako sam bio isključen spustio sam se na igralište i obratio glavnom sucu, ali nije istina da sam pri tome Pajaču opsovao majku. Ne znam zašto me je prijavio i to u objašnjenju naveo. Ja sam se u stvari obratio četvrtom sucu Mirku Matocu i rekao mu: Oprosti ako sam te uvrijedio. I to dva puta. Nakon toga sam dodao, ti nisi dobar čovjek i otišao - izjavio je Karlo Primorac.

Linker
24. travanj 2024 08:51