Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
NA POMOLU ZANIMLJIV TRANSFER

SMJENA NA MAKSIMIRU OTVORILA PRILIKU I JEDNOM DRUGOM HR TRENERU Stvorio je hit momčad HNL-a, a sada ga želi klub koji je htio dovesti Jovićevića!

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 23. travanj 2020. 10:49

Sergej Jakirović (43) novi je trener slovenskog velikana Maribora. Blistavo je odradio posao na klupi Gorice s obzirom na to da je pod vodstvom Jakirovića dojučerašnji drugoligaš postao klub s europskim predznakom i ambicijama, što očito nije promaknulo ni Slovencima.

U novoj sredini Jakirovića ne očekuje nimalo lagan zadatak. Viole iz Ljudskog vrta u poprilično su turbulentnom razdoblju. Nakon 13 godina klub je napustio Zlatko Zahovič, kao i trener Darko Milanič. Na prvenstvenoj ljestvici Maribor se trenutno nalazi na četvrtom mjestu sa sedam bodova zaostatka iz vodeće Olimpije.

No Jakirović se nikada nije bojao izazova, prvo u Sesvetama gdje je od momčadi koju nitko nije shvaćao ozbiljno stvorio sastav dostojan prvoligaških ambicija, što mu je, uostalom, i trasiralo put do zvjezdanih trenutaka u turopoljskoj metropoli.

Jakirović je bio u pregovorima s Interom, dolazak u Zaprešić bio je vrlo blizu, ali uvijek je broj jedan bila opcija odlaska izvan Hrvatske, što se u konačnici i ostvarilo, a novi kormilar Diva iz predgrađa mogao bi vrlo lako postati Tomislav Ivković koji je nakon odlaska Željka Petrovića iz Zaprešića uz Jakirovića figurirao kao najozbiljniji kandidat.

Linker
07. svibanj 2024 12:08