VLATKO VS IGOR 12-9

Šok za Štimca i klub s Kantride: Marković osvojio Primorsko-goransku županiju

'Odluka o glasanju za Markovića nije bila jednoglasna, nego je donesena većinom glasova'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. prosinac 2010. 11:38

- Nismo za rušenje, nego za građenje, a Marković je napravio više dobrih nego loših stvari - riječi su predsjednika Izvršnog odbora NS Primorsko-goranske županije Miroslava Uljana kojima je obrazložio odluku tijela kojim predsjeda, tj. podršku Primoraca i Gorana Vlatku Markoviću , a ne Igoru Štimcu koji je bio i ostao favorit HNK Rijeka, najvećeg kluba u PG županiji.

- Odluka o glasanju za Markovića nije bila jednoglasna, nego je donesena većinom glasova - pričao je Uljan.

- Glasala su devetorica članova IO-a, ali da bi se izbjegle bilo kakve špekulacije o tome tko je kome davao podršku, neću govoriti niti o omjeru, niti o imenima. Na kraju krajeva, i glasovanje na Skupštini HNS-a bit će tajno. Inače, ovaj sustav biranja čelnog čovjeka hrvatskoga nogometa je - lakrdija! Ako županijski savezi donesu odluke koga podržavaju, onda bi već nakon toga sve trebalo biti jasno pa bi cijela priča s ponovnim tajnim glasovanjem na Skupštini HNS-a bila posve nepotrebna.

Tajno će, u ime NS PG županije glasovati tajnik Ivan Peraić i Rijekin direktor Mario Rubeša. Strah vas je da Rubeša, zaštićen tajnošću glasovanja, ne zaokruži Štimčevo ime?

- Oba su kandidata pod obvezom odluke većine ovog ŽNS-a, tj. Izvršnog odbora na kojem je donesena odluka o podršci Markoviću. Peraić i Rubeša ne predstavljaju sebe ili klubove nego Županijski nogometni savez kojem pripadaju. Rekao sam kako je Marković tijekom svojeg dosadašnjeg predsjednikovanja učinio više dobrih nego loših stvari, ali naša je obveza da daleko glasnije ukazujemo na probleme pa ćemo to i raditi, već 17. ovog mjeseca u Zagrebu.

ŽNS je ovom odlukom udario žestoku kontru svojem najvećem članu, Rijeci.

- Rijeka u Županiji, kao i na IO-u županijskog saveza, ima samo jedan glas. Poput svih drugih... - zaključio je Uljan.

Nogometna javnost sigurno neće podržati odluku IO-a županijskog NS-a jer Vlatko Marković je, još od 1999. i sramotnih izjava o tome da je (nakon “Krečakove zastavice” kojom je Rijeci ukraden naslov) titulu “osvojio najkatoličkiji klub”, tj. Canjugina Croatia, jedna od daleko najneomiljenijih persona na Kvarneru. Ne kažemo da se Igora Štimca obožava, ali Markovića se sigurno (najblaže rečeno) ne simpatizira.

ZA MARKOVIĆA (12)

NS Grada Zagreba

ŽNS Osječko-baranjski

ŽNS Brodsko-posavski

ŽNS Virovitičko-podravski

ŽNS Bjelovarsko-bilogorski

ŽNS Krapinsko-zagorski

ŽNS Koprivničko-križevački

ŽNS Požeško-slavonski

ŽNS Primorsko-goranski

ŽNS Međimurski

ŽNS Karlovački

ŽNS Dubrovačko-neretvanski

ZA ŠTIMCA (9)

ŽNS Splitsko-dalmatinski

ŽNS Zadarski

ŽNS Šibensko-kninski

ŽNS Istarski

ŽNS Varaždinski

ŽNS Sisačko-moslavački

ŽNS Zagrebačke županije

ŽNS Vukovarsko-srijemski

ŽNS Ličko-senjski

Linker
18. lipanj 2024 22:49