Flavio Donizete sa suprugom u mlađim danima
 SCREENSHOT: YOUTUBE
ŽIVOTNI BRODOLOM

Šokantna ispovijed svjetskog prvaka: Sve je izgubio zbog smrtonosne navike! Danas radi kao vrtlar..

Postajao sam sve deblji zbog ogromnih količina alkohola koje sam konzumirao. Zatim sam se ozlijedio
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2020. 12:27

Bivši nogometaš brazilskog nogometnog diva Sao Paola Flavio Donizete šokirao je sportsku javnost tvrdnjom da je svoju medalju osvojenu na Svjetskom klupskom prvenstvu prodao za - kokain.


Bivši branič Sao Paola otkrio je brazilskim medijima kako je završio u paklu droge, a kao najnižu točku karijere i života naveo je upravo neslavnu epizodu s medaljom koju je osvojio pobjedom protiv Liverpoola 2005. godine u Yokohami (1:0).


"Prodao sam medalju da bih kupio kokain, i za nju dobio oko 3.000 eura. Novac od medalje sam spiskao sam na kokain, a koku pošmrkao doslovno u dva dana", otkrio je Donizete i opisao kakav je pakao prolazio zbog teške ovisnosti.


"Što sam više novaca imao to sam htio više droge, uvijek je bilo tako. Pio sam i ogromne količine alkohola jer je kokain poništavao djelovanje alkohola. Govorio bih si - Danas mogu piti do kad hoću, kokain će to sve riješiti'. Izgubio sam sve. Novac, sve što sam posjedovao, osim moje supruge i obitelji koji su sa mnom i danas".


Ovisnost o kokainu koštala ga je i karijere. Nakon više neuspjelih posudbi, Sao Polo raskinuo je s njim ugovor 2009. godine, nakon čega je potpuno potonuo u partijanje, drogu i alkohol.


"Postajao sam sve deblji zbog ogrokmih količina alkohola koje sam konzumirao. Zatim sam ozlijedio koljeno, nisam više mogao ni trčati i na kraju rekao samome sebi: Sad je dosta! Odrekao sam se nogometa zauvijek".


Bivši centralni branič sada imA 36 godina i tvrdi kako se riješio smrtonosne navike te potpuno preokrenuo način života, a vratio se i nogometu - u niželigaškom brazilskom klubu.


Uz to radi kao vrtlar u Sao Paolu i sjeća kako je jednom bio svjetski prvak.


"Sve bih dao da mogu vratiti vrijeme, nikada ne bih ni probao kokain".

Linker
26. travanj 2024 10:42