NOGOMETNI SVIJET U ŠOKU

Šokantna poruka Petrova: S nogometom je gotovo, sada počinje borba za život!

Molimo se svi da će Petrov, jedan od najboljih igrača Bugarske svih vremena i moj veliki prijatelj, pobijediti ovu bitku. Zaslužuje našu podršku. Samo vjerujte - rekao je Berbatov
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2012. 16:49

Kapetan bugarske nogometne reprezentacije, Stilijan Petrov, obznanio je kraj nogometne karijere nakon što mu je u petak dijagnosticirana akutna leukemija...

- S nogometom je gotovo, ovo je kraj. Sada počinjem borbu za svoj život i vjerujte mi da ću se boriti – rekao je za bugarske dnevne novine Tema Sport veznjak premierligaškog kluba Aston Ville.

Petrov (32) je za vrijeme utakmice protiv Arsenala (poraz 3-0) protekloga vikenda osjetio jake glavobolje, a onda je na poluvremenu klupski liječnik savjetovao da ga se izvadi iz igre. Međutim, to se nije dogodilo.

- Vrlo brzo sam izgubio snagu u drugome poluvremenu što za mene nije normalno. To je život. Prošli smo tjedan u Londonu pili kavu, a sada razgovaramo o ovim stvarima. Borit ću se! Tu nema dvojbe. Istovremeno želim zahvaliti svima u svijetu na velikoj podršci – rekao je Bugarin.

Njegov sunarodnjak Dimitar Berbatov vjeruje da će mu bliski prijatelj pobijediti ovu bolest.

- Molimo se svi da će Petrov, jedan od najboljih igrača Bugarske svih vremena i moj veliki prijatelj, pobijediti ovu bitku. Zaslužuje našu podršku. Samo vjerujte – rekao je Berbatov.

Navijači Aston Ville planiraju 19-minutno skandiranje za vrijeme subotnje utakmice protiv Chelseaja. Inače, 19 je broj koji je Petrov nosio na dresu birmingemskog kluba.

Petrov: Muambin oporavak velika mi je motivacija

Kapetan Aston Ville, bugarski nogometaš Stilian Petrov vidjevši sliku nasmiješenog Fabricea Muambe najavio je kako će mu uspješan oporavak kolege iz Boltona predstavljati veliku motivaciju u bitci s leukemijom...

U petak je Petrovu dijagnosticiran akutni oblik leukemije, a dan kasnije vidno emotivno je proživio skandiranje i ovacije koje su mu prilikom premierligaškog dvoboja Aston Ville s Chelseajem uputili navijači na Villa Parku.

- Uz podršku i ljubav moje obitelji, suigrača, svih mojih prijatelja u nogometu, kluba Aston Ville i navijača uvjeren sam da mogu dobiti bitku s bolesti. Danas sam vidio sliku mog kolege Muambe koji se sjajno oporavlja od srčanog udara i taj prizor mi je dao novu snažnu motivaciju u mojoj borbi – izjavio je 32-godišnji Petrov koji u ponedjeljak započinje s liječenjem u u jednoj londonskoj bolnici.

- Neko će vrijeme nogomet biti po strani u mom životu. Danas sam na stadionu kako bi pružio podršku suigračima jer znam kolika su oni podrška meni u ovim teškim danima – dodao je Petrov.

Petrov je pristupio Aston Villi 2006. godine iz škotskog Celtica, a 2009. potpisao je novi četverogodišnji ugovor s klubom iz Birminghama. Prošle je godine u kvalifikacijskoj utakmici za europsko prvenstvo protiv Švicarske upisao i jubilarni 100. nastup u dresu bugarske reprezentacije.

Linker
23. rujan 2024 17:35