Philipp Schmidli/Getty Images / Getty Images
PONOVNO SE PODIGLA PRAŠINA

ŠOKANTNO PRIZNANJE BIVŠEG ŠEFA FIFE 'Bilo je namještanja i toplih i hladnih kuglica'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2016. 11:19

Sada već bivši predsjednik Fife, Sepp Blatter šokirao je svjetsku javnost posljednjom izjavom. Naime, Blatter je u razgovoru za argentinske novine La Nacion otkrio kako je bio svjedok namještanja.

Na pitanje može li se varati prilikom ždrijeba, Blatter je odgovorio.

- Vidio sam to svojim očima. Nikad nisam dirao te kuglice za vrijeme ždrijeba, ali to su radili drugi. Što se tiče mog mandata, tada sigurno nije bilo nikakog namještanja. Toga je bilo u jednom europskom natjecanju i to je samo jednoj momčadi pošlo za rukom, riječ je o talijanskoj ekipi. Kuglice se mogu ili ohladiti ili zagrijati uoči samog izvlačenja, bio sam svjedok toga - ispalio je bivši predsjednik Fife Sepp Blatter

Nevjerojatno je da se Baltter distancira od bilo kakvog namještanja s obzirom kako je njegova vladavina u Fifi trajala od 1998. do 2016. godine.

- Ja kao predsjednik nikad nisam direktno sudjelovao u izvlačenju. Drugi predsjednici jesu, što se mene tiče, čist sam kao suza. Nikad nisam prekršio nikakav zakon, moja savjest je čista.

Osim na Fifu ovo baca i mrlju na Blatterovog nasljednika, Giannija Infantina koji je tijekom posljednjih godina bio glavni čovjek kada su ždrijebovi europspkih natjecanja bili u pitanju.

Linker
27. travanj 2024 01:41