Bratislava, Slovacka, 110810.Na dan prijateljskog susreta sa nogometnom reprezentacijom Slovacke hrvatski nogometasi su prosetali starom jezgrom Bratislave.Na fotografiji: Niko Kranjcar i Vedran Runje.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
TEST U BRATISLAVI

Solidna igra Hrvatske za miroljubivi remi, Nikica Jelavić nastavio golgetersku seriju!

U prijateljskoj nogometnoj utakmici odigranoj u Bratislavi Slovačka i Hrvatska su odigrale 1-1. Za Slovake je zabio Stoch u 50. minuti, a izjednačio je Jelavić u 54.
Piše: ArhivaObjavljeno: 11. kolovoz 2010. 21:42

BRATISLAVA - Slaven Bilić u Bratislavi je nakon dugo vremena okupio ono najbolje što ima, ili je barem bio jako blizu tome. Otišao je na megdan Slovačkoj kako bi dobio odgovore na neka slatka (napadači) i manje slatka (vratari, lijeva strana obrane) pitanja. Njegovi su mu izabranici u 90 minuta ponudili dosta materijala za analizu...

Utakmica je dugo s obje strane nalikovala na lagano rastrčavanje bratislavskim travnjakom. Da u prvom poluvremenu možemo izbrisati dvije situacije, koje su malo zaintrigirale gledatelje, teško bismo mogli zapamtili ijedan detalj. Slovaci su postavili blok, prepustili inicijativu Bilićevim momcima i čekali šansu u protunapadima.

Nekoliko izgubljenih lopti neraspoloženog veznog reda Slovaci nisu kaznili, a najbliže golu bili su u 41. minuti kada je Kranjčar driblao na 25 metara od vlastitog gola. Stoch je nakon osvojene lopte “prodao tunel” Šimuniću te uputio jedini udarac u okvir vrata u prvom poluvremenu. Puls hrvatskih navijača poskočio je kada češki sudac u 34. minuti nije sudio očiti jedanaesterac na Oliću.

U drugom poluvremenu, kako često volimo reći, iz svlačionice su izašle “neke druge momčadi”. U slučaju Hrvatske to je djelomično i bila istina jer je Bilić obavio hokejašku “tri za tri” zamjenu. Olić, Mandžukić i Kranjčar ostali su u svlačionici, a zamijenili su ih Eduardo, Petrić i Jelavić. Novi napadački trojac donio je mnogo živosti i, odmah nakon s(p)retnog vodstva domaćina nakon solo akcije Stocha, vratili stvari u egal. Rakitić je ubacio iz kuta, a Jelavić samo jednim trzajem glave pokazao da je u vrhunskoj formi. Skauti Glasgow Rangersa vjerojatno će dobiti dodatni bonus ako se realizira posao s Rapidom...

Do kraja je spomenuti trojac imao mnogo prilika da donese pobjedu, ali nisu uspjeli zabiti pogodak Muchi.

KRAJ UTAKMICE!

77. minuta - Petrić opet puca, ovaj put lopta ide preko vrata.

75. minuta - Velika prilika za Hrvatsku. Srna je uputio prizemnu loptu s desne strane, a Petrić je s 3-4 metra promašio okvir gola.

69. minuta - Vittek je odapeo sa 18 metara, a Runje je uz dosta nesigurnosti odbio loptu u korner.

65.minuta - Srna je pokušao sa 30-ak metara, ali lopta je otišla ravno u naručje vratara.

64. minuta - Modrić je proigrao Eduarda koji je izašao sam ispred Muche, pokušao ga lobati, ali lopta je prošla nekoliko centimetra pored vratnice.

57. minuta - Petrić je krasno prošao po desnoj strani, vratio povratnu loptu na Jelavića čiji udarac dva puta blokira slovačka obrana.

54. minuta - Slovaci nisu dugo držali vodstvo. Rakitić je nabacio iz kornera, u skoku je bio najviši Nikica Jelavić i sjajnim trzajem glavom pogodio suprotni Muchin kut.

51. minuta - Mogao je odmah izjednačiti Eduardo, ali nije dobro zahvatio loptu...

50. minuta - Stoch je ostao na širokom prostoru sa Srnom, odmah je opalio po golu, lopta je malo doatknula našeg kapetana i završila u mreži. Možda je i Runje moga bolje ragirati...

47. minuta - Hamšik je okrenuo Vukojevića na lijevoj strani, ali njegovu loptu nitko nije uspio strpati u nebranjeni gol.

46. minuta - Bilić je promijenio kompletan napad, u igru su ušli, Eduardo, Petrić i Jelavić

40. minuta - Prva prilika na utakmici. Kranjčar je izgubio loptu na 30-ak metara, Stoch je gurnuo lopte kroz noge Šimuniću, pucao s vrha 16-erca malo iskosa, ali Runje se nije dao iznenaditi.

36. minuta - Kranjčar je pucao sa 20 metara, lopta je preletjela gol i pogodila - zaštitara u glavu!

34.minuta - Olić je srušen u 16-ercu, svi na stadionu su vidjeli čisti jedanaesterac osim suca. A bio je na tri metra udaljenosti...

25. minuta - Kučka je pokušao sa više od 25 metara, ali lopta je otišla preko vrata.

18. minuta - Srna je ciljao Olićevu glavu, ali naš napadač je već bio u padu kada je zahvatio loptu, tako da prave opasnosti za Muchu nije bilo...

10. minuta - U prvih desetak minuta Slovačka se skoro nije sastala s loptom, ali naši još uvijek nisu uspjeli pronaći pukotine u domaćoj obrani. Osim udarca Kranjčara koji je otišao 'preko tribine', ništa se nije dogodilo.

Utakmica je počela!

SLOVAČKA: Mucha - Pekarik, Škrtel, Hubočan, Salata - Karhan, Kučka - Weiss, Hološko, Stoch - Šestak.

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić - Vukojević, Rakitić (od 71. Dujmović) - Kranjčar (od 46. Jelavić), Mandžukić (od 46. Petrić), Modrić - Olić (od 46. Jelavić).

Linker
19. svibanj 2024 12:33