Axel Disasi (lijevo)

 DENIS CHARLET Afp
PRST SUDBINE

24 sata ludila: Ozlijedio igrača, uništio mu SP i okršaj s Hrvatskom, pa iznenada dobio poziv na - Mundijal!

Jedna priča uoči početka Svjetskog prvenstva zaista sje posebna, a donekle se tiče i Vatrenih
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. studeni 2022. 06:12

Kako se samo u prethodna 24 sata sudbina poigrala sa životom 24-godišnjeg braniča Monaca Axelom Disasijem. Pretrpio je niz kritika na svojim društvenim mrežama od ogorčenih navijača Maroka nakon što im je isti taj Disasi u utakmici 15. kola francuskog šampionata protiv Marseillea, teško ozlijedio jednog od glavnih veznjaka reprezentacije, Aminea Harita.

image

Axel Disasi, Ousmane Dembele, Aurelien Tchouaméni

FRANCK FIFE Afp

Igrala se 58. minuta susreta kad je spomenuti dvojac ušao u jedan duel. Igrač momčadi koju s klupe vodi Igor Tudor izvukao je deblji kraj jer je ostao nepomično ležati na travnjaku, a na stadionu je nastao muk. Disasi je prišao vidjeli je li sve u redu s njegovim suparnikom, ali ubrzo je morala intervenirati liječnička služba koja je na nosilima izvukla igrača s terena. Ispostavilo se da je riječ o istegnuću križnih ligamenata, ozljeda zbog koje će Harit morati propustiti prvenstvo, a samim time i susret protiv Hrvatske u skupini F.

Nakon utakmice francuski je branič na svoj je račun primio niz gnjusnih uvreda, najčešće rasističke poruke putem svojeg Instagram profila, a u tom trenutku nije ni slutio kakva će ga sudbina dočekati ujutro.

image

Axel Disasi i Amine Harit

VALERY HACHE Afp

Stožerni branič PSG-a i Francuske reprezentacije koji je bio na popisu od 26 igrača Didiera Deschampsa, Presnel Kimpembe objavio je kako se ne osjeća potpuno spremnim za nastup na Mundijalu te je zbog toga 27-godišnjak odlučio odustati od igranja na ovom prvenstvu.

Umjesto njega, poziv je došao upravo na Disasijevu adresu koji će tako u Katru, ako nastupi, de facto debitirati za Francusku. Ključni igrač momčadi Philippea Clementa, nije propustio niti minute igre od početka sezone Ligue 1. Uz vrlo visoku razinu učinka od ovog ljeta upisao je dva gola i četiri asistencije u svim natjecanjima zajedno. Time se pridružuje veznjaku Youssoufu Fofani koji je već ranije završio na popisu.

Nevjerojatno, ali nije daleko od istine, Axel Disasi sigurno nije namjerno ozlijedio Harita, ali činjenica je da je njegovo loše djelo nekim slučajem završilo... nagradom.

Linker
19. travanj 2024 13:08