Kingsley Coman sa suprugom u Kataru prije nego što se razbolio

 FRANCK FIFE Afp
OPAKA BOLEST

Alarm u Francuskoj: Nekoliko igrača ima opasan virus kojeg prenose deve, napadač otpao za finale

Pokušavamo biti oprezni kako se viroza među igračima ne bi još više proširila, kaže Deschamps
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 19:10

Prije nego što stanu na crtu Argentincima u finalu Svjetskog prvenstva Francuzi će se morati izboriti s virusom u vlastitim redovima.

Zbog bolesti za polufinale nisu konkurirali Adrien Rabiot i Dayot Upamecano, koji su inače bili starteri na četiri od pet utakmica koje je Francuska odigrala prije Maroka, ali ni Kingsley Coman koji je jutro pred polufinalnu utakmicu razvio iste simptome. Strah da viroza ne uzme maha stoga nije bezrazložan, zbog čega je Didier Deschamps uveo ekstremne higijenske mjere.

Kasnije poslijepodne Didier Deschamps je saznao kako za utakmicu finala definitivno neće moći računati na Kingsleya Comana. Krilni napadač zarazio se "devinom gripom", vrstom koronavirusa. Riječ je o respiratornoj bolesti koja se prenosi bliskim kontaktom s devama te konzumacijom devinih proizvoda i može biti vrlo opasan.

Simptomi uključuju temperaturu, kašalj i povraćanje. Svjetska zdravstvena organizacija prije samo nekoliko dana upozorila je na mogućnost pojave i širenja devine gripe među navijačima koji će se vratiti iz Katara. Bolest je prvi put registrirana 2012. godine i od tada je bilo 2600 slučajeva diljem svijeta, uglavnom na Arapskom poluotoku. Više od trećine zaraženih pacijenata navodno je preminulo.

Francuski izbornik Didier Deschamps potvrdio je kako je nakon utakmice protiv Maroka kako je Coman "ujutro imao temperaturu" i kazao kako se poduzimaju "sve mjere kako se virus ne bi proširio na ostatak momčadi". Nogometaš Bayerna trenutno je izoliran u hotelu od ostatka momčadi.

Linker
02. svibanj 2024 19:54