ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
STRANI MEDIJI

Amerikanci nam ne vjeruju: ‘Japanci se ne trebaju bojati ostarjele momčadi čiji su najbolji dani prošli‘

‘Modrić i dalje pokazuje svoje uobičajene kvalitete, ali se ponekad muči s tempom igre...‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 12:15

Hrvatska će u ponedjeljak (16.00) na Al Janoub stadionu, u dvoboju osmine finala Svjetskog prvenstva, odmjeriti snage s reprezentacijom Japana. Pojedini inozemni mediji upozoravaju Zlatka Dalića i njegove odabranike na opasnost koju predstavlja momčad Hajimea Moriyasua, dok neki Japancima daju čak i prednost.

U svom tekstu posvećenom japanskoj reprezentaciji BBC, između ostalog, piše kako se Moriyasuove odabranike ne smije podcijeniti.

"Od svih neočekivanih lekcija, do sada naučenih na ovom SP-u, možda je najveća ta da Japan otpisujete na svoju odgovornost", kaže BBC-ev novinar Chris Bevan u svom osvrtu, pa dodaje:

"Hrvatska, oprez! Plavi samuraji su se pojavili kao kraljevi povratka u Kataru, a njihove nadahnute zamjene već su odnijele dvije velike žrtve. Sljedeća meta im je četvrtfinale, a ako budu i zaostajali u osmini finala, znate da se neće predati".

image

Maya Yoshida i suigrači

PHILIP FONG Afp

Washington Post piše kako će Japan "morati nastaviti raditi stvari na teži način", ali ističe kako Hrvatska nije na onoj razini sa SP-a 2018. u Rusiji.

"Nakon što su pobijedili Njemačku i Španjolsku, Japanci se ne bi trebali bojati ostarjele momčadi čiji su najbolji dani iza nje, te mogu ciljati na prvo četvrtfinale u povijesti", stoji u tekstu američkog dnevnog lista.

Slična razmišljanja iznesena su i na portalu FourFourTwo koji je, u kontekstu Dalićeve momčadi, ustvrdio kako "Belgija nije jedina koja je izgledala staro".

"Modrić i Perišić su izgledali pomalo umorno. Modrić i dalje pokazuje svoje uobičajene kvalitete, ali se ponekad muči s tempom igre", piše FFT o Vatrenima, pa zaključuje:

"Sudeći po njihovim nastupima u skupini protiv Maroka i Belgije, upitno je hoće li dogurati daleko na turniru".

Linker
14. travanj 2024 02:10