Iranci su protiv Walesa ipak pjevali himnu

 FADEL SENNA Afp
VELIKI PRITISAK

Amerikanci otkrivaju: Iran prijeti nogometašima! Ne budu li pjevali himnu, mučit će im članove obitelji?!

Na utakmici protiv SAD-a, iranski će nogometaši biti pod posebnom prismotrom.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. studeni 2022. 08:12

Novi dan katarskog Mundijala utakmicama u 20 sati zaključit će reprezentacije u skupini B. Na teren će izaći Wales i Engelska, te Iran i SAD, a upravo je taj dvoboj u velikom fokusu javnosti, prvenstveno zbog stvari izvan travnjaka. Prvo su pod paljbom neugodnih pitanja iranskih novinara na press konferenciji bili američki izbornik Gregg Berhalter i kapetan Tyler Adams, a sada je CNN-ova novinarka Natasha Bertrand iznijela velike optužbe prema iranskoj vlasti, vezano uz nadolazeću utakmicu protiv američke reprezentacije.

Naime, nakon što su reprezentativci Irana u prvom kolu protiv Engleske odbili pjevati himnu u znak prosvjeda prema vlasti, takav potez naišao je na veliko negodovanje od strane iranske političke elite, koja je uoči utakmice sa SAD-om igračima poslala veliku prijetnju. Ako igrači "naprave glupost", poput ignoriranja nacionalne himne, njihove će obitelji biti uhićene i mučene, prenijela je CNN-ova novinarka.

Igrači Irana u drugom su kolu, prije početka utakmice protiv Walesa, ipak pjevali himnu, međutim, ona je bila popraćena velikim zvižducima s tribina. Tijekom velikih prosvjeda u Iranu, koji traju više od dva mjeseca, ubijeno je više od 400 ljudi, dok ih je više od 18 tisuća uhićeno.


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 18:18