(FILES) In this file photo taken on July 11, 2021 a worker gives an Argentinian flag to Argentina's Lionel Messi (2-R), next to teammate Giovani Lo Celso (3-R), upon their arrival at the Islas Malvinas airport in Rosario, Santa Fe province, Argentina, after Argentina won the 2021 Copa America final football match against Brazil. - Forty years after the Falklands/Malvinas war Argentina continues to claim sovereignty over the islands, which the country's then military junta invaded on April 2, 1982. More than 900 people died, including 655 Argentines, 255 British troops and three islanders, before Argentine forces surrendered on June 14, 1982. Argentina returned to democracy in 1983. (Photo by AFP)

 STR Afp
PALA I KAZNA

Apsurd svih apsurda: FIFA naredila da Brazil i Argentina moraju odigrati utakmicu bez značaja i smisla

Zanimljiv epilog doživio je slučaj započete, a neodigrane utakmice Brazila i Argentine u kvalifikacijama za SP
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. svibanj 2022. 21:03

Bilo je to 5. rujna prošle godine, kada je utakmica najvećih južnoameričkih rivala u Recifeu prekinuta nakon pet minuta i to na bizaran način jer su u teren utrčali zdravstveni radnici. Oni su pritom poput policajaca pohapsili igrače Argentine, koji su prekršili tadašnji protokol o Covidu 19.

Brazilci su objasnili da pravila nisu ispoštovana i da zbog opasnosti prenošenja bolesti na druge Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero, Emiliano Martinez i Emiliano Buendia moraju odmah napustiti zemlju, a utakmica se prekinuti (trojica su bila u početnom sastavu jer je CONMEBOL bio svima odobrio nastup).

Nakon toga kvalifikacije za SP su nastavljene i završene, Argentina i Brazil su očekivano izborili direktno sudjelovanje na Mundijalu, ali FIFA je nastavila disciplinski postupak, nije uvažila žalbe obje strane i u ponedjeljak, 9. svibnja, odlučila da se utakmica mora odigrati, iako nema rezultatski značaj. Također, oba nogometna Saveza kažnjena su sa 48.000 eura.

Ipak, termin i mjesto odigravanja tog dvoboja još nisu poznati, a bit će to ionako samo nepotrebno opterećenje za igrače obje reprezentacije, koji jedva čekaju malo ljetnog predaha s obzirom da će sezone ove godine počinjati znatno ranije baš zbog Svjetskog prvenstva, koje je na rasporedu u studenom i prosincu u Kataru.

Linker
20. travanj 2024 15:49