JACK GUEZ Afp
ARGENTINSKI MEDIJI

‘Argentina ugasila ekipu koja se hvali najboljim veznim redom na svijetu, a što je tek Messi napravio Gvardiolu‘

Mediji u Argentini naslađuju se pobjedom protiv Hrvatske i rugaju Vatrenima
Piše: SNObjavljeno: 14. prosinac 2022. 08:04

Hrvatska nogometna reprezentacija je poražena u polufinalu Svjetskog prvenstva. Bolja je bila Argentina koja je slavila s 3:0. Argentinci su poveli iz sumnjivog penala koji je realizirao Leo Messi, a dva gola je do kraja dodao Julian Alvarez i tako udaljio Vatrene od borbe za zlato.

Argentici sada čekaju pobjednika susreta Francuske i Maroka, a Hrvatska će se za treće mjesto boriti s onim tko izgubi taj susret. Argentinci vjeruju kako mogu do trećeg naslova prvaka koji dugo čekaju. Prvaci svijeta bili su 1976. i 1984., a sada to žele ponoviti s Leom Messijem na čelu.

"Argentina je razbila Hrvatsku 3:0 u prvoj polufinalnoj utakmici SP-a u Kataru. Ekipa Lionela Scalonija je potpuno ugasila momčad koja se hvalila najboljim veznim redom na svijetu u kojem su Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić", napisao je argentinski portal Clarin.

La Nacion je posebno oduševljen trećim golom Argentine koji je pao u 64. minuti kada je Messi prošao obranu, izbacio Joška Gvardiola i asistirao Alvarezu koji je zabio za 3:0.

"Otprilike 20 minuta do kraja utakmice na Lusail Iconic stadionu, Messi je uzeo loptu i izveo maskiranog Joška Gvardiola u šetnju", rugaju se Argentinci.

U Argentini naravno vlada neviđena euforija i svi se nadaju kako će Messi na svojem vjerojatno i zandnjem prvenstvu podići pehar namijenjen pobjedniku natjecanja.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Za nas je finale u subotu". Tim je riječima Nikola Jurčević istaknuo važnost utakmice za treće mjesto na SP-u koje će Hrvatska igrati u subotu. Jučrević je i analizirao sve događaje s utakmice protiv Argentine, a što je rekao o greškama koje su Vatreni radili pogledajte u Mundocastu:

Linker
16. travanj 2024 11:52