TOM DUBRAVEC Cropix
ZAJEDNO U DINAMU

Argentinac kojeg je Dalić trenirao u Albaniji: Znao sam da će biti sjajan, njegov poklon i dalje čuvam!

‘Uvijek me tražio da imam vjeru u Boga, a to mi pokazuje da me volio. Radio je barbarski posao‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. prosinac 2022. 20:45

Rubén Cecco dostignućima je daleko od aktualnih reprezentativaca Argentine, u svojoj 12-godišnjoj karijeri nikada nije igrao za klub iz lige Petice.

Na ljeto 2009. iz urugvajske Bella Viste prešao je u redove albanskog Dinama iz Tirane, a godinu ranije u potrazi za novim trenerskim izazovom istom klubu pridružio se Zlatko Dalić. Danas umirovljeni Cecco o izborniku hrvatske reprezentacije ima samo riječi hvale i uopće ga ne iznenađuju povijesni uspjesi Dalića na klupi Vatrenih.

"Kad sam ga upoznao, činio mi se jako sposobnim, radišan je i izrazito miran i opušten. Znalo se da će on biti sjajan veliki trener, tada je imao oko 40 godina", kazao je Cecco o našem, danas 56-godišnjem izborniku, a otkrio je i da još uvijek čuva Dalićev poklon.

"U svojoj kući imam Bibiju i krunicu koju mi je on poklonio. To je donio iz Vatikana, uvijek me tražio da imam vjeru u Boga, a to mi pokazuje da me volio", rekao je Cecco, prenosi argentinski portal TyC Sports.

Nije to prvi put da Cecco govori o Daliću, s kojim je očigledno imao izvrstan odnos iako nisu dugo surađivali, jer naš izbornik dobio je otkaz praktički istovremeno kada je Cecco stigao u klub.

"Dalić je radio jako dobar posao, ali izgubili smo derbi s Tiranom 2:4, nakon toga više nije bio naš trener. Osobno mi se svidio, jer radio je barbarski posao, žao mi je što nikog nije bilo briga o tome da je Dalić sjajan trener, nije ga se trebalo izbaciti nakon poraza. Ja sam napadač, a sjećam se da me on postavio u vezu kad sam debitirao na pripremnoj utakmici. I pobijedili smo mojim pogotkom", poručio je Cecco 2018., kada ga je TPM pitao za mišljenje, jer Argentina se u grupnoj fazi Rusije morala nositi s Hrvatima. I nije bila uspješna, sjećamo se..

Linker
07. svibanj 2024 20:16