Lionel Scaloni

 JUAN MABROMATA Afp
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Argentinci na presici nahvalili Hrvatsku: ‘Odlični su, a Modrić je naš idol, ne samo zbog igre!‘

‘Ako volite nogomet, ne možete ne vidjeti takve igrač‘, kaže izbornik Argentine.
Piše: Dražen Antolić/HinaObjavljeno: 12. prosinac 2022. 14:31

Argentinski izbornik Lionel Scaloni, koji je kao igrač bio desni bek, napravio je bitan iskorak s ekipom i doveo je do polufinala Svjetskog prvenstva. O utakmici s Hrvatskom je kazao:

"Očekujemo tešku utakmicu. Oni su odlična momčad koja je igrala izvrsno na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska ima izvrsnu ekipu sa sjajnim igračima i zato će to biti iznimna borba. Oni će nam otežati stvari, pogotovo što imaju izvrsnu atmosferu između sebe, pravi osjećaj grupe."

Argentina je pokazala karakter tijekom turnira, Lionel Messi neke je podsjetio na Maradonu. No, mediji su kritizirali njihovo ponašanje na utakmici s Nizozemskom.

"Utakmica izazova emocije, igrači su ponekad vrući i reagiraju na odluke suca koji treba dijeliti pravdu. Utakmica protiv Nizozemske odigrana je kako se morala igrati. Znamo gubiti i znamo pobjeđivati. Ne vjerujem kako ne vjerujemo da znamo pobijediti. I sve staje kada sudac odsvira kraj. Poštujemo Nizozemsku i ostale suparnike s kojima igramo.... To vrijedi za Messija i sve druge. Messi ima pobjednički mentalitet."

Kako će po njemu Hrvatska igrati, hoće li se braniti ili napadati?

"Svi se Argentinci nadaju pobjedi, igramo za Argentinu, svatko igra za svoj narod, za svoju obitelj. Jako smo zahvalni navijačima, imaju veliku zaslugu, na svakoj su utakmici s nama. Znamo što se od nas očekuje, a samo će vrijeme pokazati hoćemo li to ostvariti. Hrvatska ima specifičnu igru i odlične igrače, nisu samo defenzivni niti napadački orijentirani. Imaju odličnu momčad i jako dugu nogometnu tradiciju."

Bio je pun pohvala na račun hrvatskog kapetana Luku Modrića.

"Zadovoljstvo je gledati njegovu igru, on je idol za mnoge od nas, ne samo zbog igre, već i zbog ponašanja. Ako volite nogomet, ne možete ne vidjeti takve igrače."

De Paul se spremio za Nizozemsku, kako se osjećaju on i Di Maria?

"Radili smo na oporavku, obojica se dobro osjećaju, razgovarao sam s trenerima kako ćemo igrati, sada imam malo jasniju ideju. Imamo svoj sustav i stil. Nećemo se prilagoditi Hrvatskoj. Naš je osjećaj najbolji kad se tako ponašamo. No, reagirat ćemo i donositi odluke ovisno što će se zbivati tijekom utakmice."

Što vas najviše brine kad je u pitanju Hrvatska?

"Uvijek radimo isto, prvo analiziramo prethodne utakmice, što možemo bolje, fokusiramo se i na slabosti suparnika. Kod Hrvatske nema puno toga, imaju odlične igrače. Zagorčali su život mnogim suparnicima, imaju jake strane, a koncentriramo se na njihove te rijeke lošije točke. Iako neću o tome govoriti. Nekad nam to pomaže, nekad ne. Kad igrate protiv suparnika koji ima igrača kao što je Modrić jasno da vas čeka jaka utakmica. Vjerujem da ćemo gledati dobar susret. Naš cilj kao i svaku put – pobjeda!"

Svjetsko prvenstvo je poseban događaj, ovo je za Mesija vjerojatno zadnje. Hoće li ga okruniti naslovom prvaka?

"Ne igramo samo za Messija nego za cijelu Argentinu. Osvojiti bi bilo nešto potrebno, a što se Messija tiče vidjet ćemo hoće li nastaviti igrati za reprezentaciju", konstatirao je izbornik Lionel Scaloni.

Na presici je bio i lijevi bek Nicolas Tagliafico, koji će dobiti šansu umjesto požutjelog Acune.

"Prije četiri godine izgubili smo 3:0, ali sada je sve drugačije. Ovdje Hrvatska dobiva na "penale", nema istu momčad, a i mi smo se također promijenili. Očekujem da će se utakmica bitno razlikovati. Znamo kvalitete njihovih igrača, ali pokušat ćemo imati protutežu i pokrivati ih. Ovo je polufinale i podrazumijeva se da je suparnik odličan ", rekao je Tagliafico i dodao:

"Argentina mora pokušati manje patiti."

O nervozi u ogledu s Nizozemcima je kazao:

"U eliminacijskim susretima obično se dogodi da ako si u podređenom položaju tražiš svašta. Znamo trpjeti i to smo već iskusili. Moraš biti spreman, a ako se dogodi ono što se dogodilo s Australijom ili Nizozemskom, morate pokušati ne iznevjeriti sami sebe. Sastavili smo plan igre kako bismo se suprotstavili snazi ​​koju Hrvatska ima. Moramo misliti samo na Argentinu i kako možemo slaviti."

Linker
04. svibanj 2024 12:50