JUAN MABROMATA Afp
LEO, OSTANI

Argentinci ne žele bez Messija: ‘Molit ćemo ga da igra i iduće SP, pa može ovako do svoje 50. godine!‘

Završavam svoju prisutnost na Svjetskim prvenstvima utakmicom finala, tvrdi Messi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 20:05

Teško je zamisliti reprezentaciju Argentine bez Lionela Messija vjerojatno svakom nogometnom zaljubljeniku na svijetu, a kako je onda tek navijačima i igračima Albicelestea. A taj je dan sve bliže. Argentinski branič Cristian Romero otkrio je da će on i njegovi suigrači tražiti od Messija da odustane od svoje odluke da mu finalna utakmica bude i posljednja koju će odigrati na svjetskim prvenstvima.

- Nadam se kako ovo nije Messijevo posljednje Svjetsko prvenstvo. Mi ćemo ga moliti da ne odustane, sretni smo što takvog igrača imamo u reprezentaciji - kazao je Romero.

I "jedinica" argentinske reprezentacije Emiliano Martinez nada se kako će Messi promijeniti svoju odluku te kako još godinama može igrati na visokoj razini: - On može igrati do svoje 50. godine. On čini da stvari izgledaju lako, a to je najteže - rekao je.

Messi je, naime, ranije kazao kako će mu utakmica protiv Francuske biti njegova posljednja na Svjetskom prvenstvu: - Ovo će sigurno biti moje zadnje Svjetsko prvenstvo i moja zadnja šansa da ostvarim san koji cijela ova momčad ima - rekao je nakon dolaska u Katar, a svoju tvrdnju kasnije je dodatno prisnažio.

- Završavam svoju prisutnost na Svjetskim prvenstvima utakmicom finala - dodao je Messi, koji će protiv Francuza preskočiti Lothara Matthäusa i postati igrač s najviše odigranih utakmica na Mundijalima. Finale će mu biti rekordni, 26. nastup.

Argentinski nogometaši realno imaju slabu šansu da uvjere Messija u promjenu odluke. Iduće Svjetsko prvenstvo počet će samo nekoliko dana nakon što proslavi 39. rođendan. A nastupi li i na tom turniru, postao bi prvi nogometaš koji je igrao na čak šest Mundijala.

Linker
27. travanj 2024 19:20