JUAN MABROMATA Afp
VELIKI OKRŠAJ

Argentinci uvjereni u prolaz, ali upozoravaju: ‘U Hrvatskoj se nogomet živi na sličan način kao u našoj zemlji‘

‘Hrvatska ima mješavinu iskustva i mladosti, jasno složenu hijerarhiju s (Lukom) Modrićem, te odličnog vratara‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. prosinac 2022. 07:35

Publika u Argentini uvjerena je u njezinu pobjedu nad Hrvatskom u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, pokazuje anketa objavljena u tamošnjim sportskim novinama Ole.

Oko 89 posto od ukupno 33.100 čitatelja koji su glasali u internetskoj anketi izjavilo je da će pobijediti Argentina, a samo 11 posto Hrvatska.

Argentina i Hrvatska će odmjeriti snage u utorak u 20 sati dok se dan kasnije u drugom polufinalu susreću Francuska i Maroko.

Ole je objavio i drugu anketu u kojoj je upitao čitatelje – Tko će osvojiti Svjetsko prvenstvo?

Njih 81 posto je zaokružilo Argentinu, 13 posto Francusku, 5 posto Maroko a tek 1 posto Hrvatsku. Do nedjelje je bilo prikupljeno gotovo 96.000 glasova.

No argentinska televizija TyC Sports upozorava u komentaru na svojoj internetskoj stranici da je potrebno “respektirati Hrvatsku”.

“Argentinske navijače potrebno je podsjetiti, kao što smo ih prethodno tražili i poštivanje Nizozemske, na aktualnu situaciju s Hrvatskom. Posebno na njenu povijest uspjeha na svjetskim prvenstvima”, naveo je TyC Sports.

“Hrvatska ima mješavinu iskustva i mladosti, jasno složenu hijerarhiju s (Lukom) Modrićem, te odličnog vratara. Nadalje, stigla je do polufinala na tri od šest svjetskih prvenstava na kojima je sudjelovala što govori o njenom potencijalu. Potrebno se stoga pripaziti”, napomenuo je taj medij.

Hrvatska se u polufinale plasirala pobjedom nad Brazilom boljim izvođenjem jedanaesteraca dok je Argentina istom metodom bila uspješnija od Nizozemske. Pobjede su u obje zemlje dovele do euforije.

“U Hrvatskoj se nogomet živi na sličan način kao u našoj zemlji”, izvijestio je TyC Sports.

Hrvatska, koja je 2018. godine došla do finala Svjetskog prvenstva, tada je u skupini pobijedila Argentinu s 3-0.

Novine Ole pišu da sadašnje ekipe Argentine i Hrvatske nemaju puno zajedničkog s ekipama koje su se tada sučelile u Rusiji.

“Više je razlika nego sličnosti u odnosu na taj udarac koji su zadali Hrvati”, napominje Ole objašnjavajućii da je tek nekolicina igrača s obje strane igrala u toj utakmici.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
22. veljača 2024 18:39