ODD ANDERSEN Afp
NOVA FORMACIJA

Argentinski mediji objavili sastav: Jedna od najvećih zvijezdi nije u prvih 11, ulazi igrač Juventusa!?

Tamošnji mediji proteklih dana pisali su da izbornik Scaloni ima samo jednu dvojbu uoči Hrvatske
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. prosinac 2022. 17:30

Uoči polufinalnog ogleda s Hrvatskom, jedina dvojba argentinskog izbornika Lionela Scalonija ostala je između dvojca Juventusa - Angel di Maria ili Leandro Paredes, tko će startati? Di Maria je iskusniji i dojmom bolji igrač, opasniji po gol, te je bio starter u svim utakmicama grupne faze, ali njegov angažman od početka turnira je ograničen zbog problema s mišićima. Ako je za vjerovati argentinskim medijima, protiv Vatrenih bi trebao krenuti Paredes, a Di Maria ostaje na klupi. Obojica su, inače, trenutno igrači Juventusa.

Di Maria je protiv Poljske zamijenjen u 79. minuti jer je osjetio dodatne bolove, prenio je ugledni The Athletic, stoga je Argentina u susret osmine finala s Australijom ušla s Papu Gomezom na njegovoj poziciji, što se nije pokazalo najsretnijim rješenjem. Zato je Scaloni protiv Nizozemske promijenio sustav igre (na 5-3-2, odnosno 3-5-2 u praksi), prilikom čega je postavio Juliana Alvareza i Lionela Messija kao jedina dva igrača ofenzivne linije, iako je dotad igrao s trojicom u napadu (4-3-3).

Argentinski mediji unazad nekoliko dana pisali su da Scalonijeva formacija za Hrvatsku uvelike ovisi o spremi Di Marije, a sada brojna tamošnja glasila, među kojima su C5N i Diario26, tvrde da je izbornik donio odluku - Paredes će se suprotstaviti Vatrenima od prve minute, a formacija bi trebala biti 4-4-2. Prema saznanjima C5N-a, ne bude li iznenađenja, ovih 11 kreće od prve minute:

Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Paredes, Enzo Fernandez, Mac Allister - Messi, Alvarez.

Analitičari vjeruju da će s Paredesom u sredini drugi veznjak - Enzo Fernandez - imati veću slobodu u napadačkom dijelu, kako je to bilo i protiv Nizozemske (Di Maria ušao u produžetku). Nad Rodrigom de Paulom također su se pojavljivali blagi upitnici, ali otprije je poznato da je veznjak Atletico Madrida spreman startati. Paredes je dosad ulazio s klupe protiv Poljske i Nizozemske, a jedini meč kao starter odigrao je u grupnoj fazi, u porazu od Saudijske Arabije.

Linker
30. travanj 2024 09:35