ADRIAN DENNIS Afp
JUNAK DANA by SMOKI

As koji je dobio ime po slavnom glumcu danima je bio kritiziran, a sad je svima odgovorio savršenim nastupom!

Imao je prste u sva tri pogotka protiv Amerike, a van Gaal ga je koristio u svakoj utakmici do sada
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 22:10

Desni branič Denzel Dumfries (26) s pogotkom i dvije asistencije glavni je junak u 3:1 pobjedi kojom je Nizozemska svladala Ameriku i postala prva reprezentacija koja je izborila četvrtfinale gdje ih čeka Argentina.

Svoju famoznu partiju nagovijestio je već u 10 minuti kad je asistirao za Depaya, a onda je minutu prije kraja prvog poluvremena napravio isto za Blinda. Oba puta po istom receptu, dobio je loptu na desnoj strani i poslao povratnu u šesnaesterac gdje je čekao netko od njegovih suigrača. Taman kad je Amerika u 76. zabila za smanjenje vodstva, dašak njihove nade Dumfries je ugasio svojim pogotkom za konačan rezultat, samo pet minuta kasnije.

image

Denzel Dumfries i Teun Koopmeiners

ADRIAN DENNIS Afp

- Cilj utakmice bila je pobjeda i sretan sam što sam mogao pomoći timu", rekao je Dumfries, čiji su roditelji dali ime po američkom glumcu Denzelu Washingtonu.

Bio sam zadovoljan i zbog Daleya (Blinda). Da budem potpuno iskren, nedavno smo dobili dosta kritika na našu igru i mislim da je dobar poticaj za obojicu to što smo večeras bili važni za reprezentaciju – rekao je Dumfries u intervjuu nakon utakmice.

image
RAUL ARBOLEDA Afp

Aktualni igrač milanskog Intera u reprezentaciji je od 2018. godine, a ovo mu je nakon EURO-a prošle godine, drugo veliko natjecanje u dresu Oranja, prvo Svjetsko prvenstvo u povijesti, a na njemu je do sada odigrao sva četiri susreta od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka, što je dovoljan dokaz koliko je bitan kotačić kod izbornika Van Gaala.

Linker
26. travanj 2024 07:38