Karim Benzema

 FRANCK FIFE Afp
NISU GA HTJELI?

Benzema je bio potpuno zdrav već za osminu finala?! Raspetljava se misterij, oglasio se i igračev agent

Objavljen je video s fotografijama ozljede koju je zadobila Zlatna lopta.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2022. 09:07

Slučaj Karima Benzeme dobio je novi zaplet. Ponosni vlasnik Zlatne lopte ozlijedio se uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru te ga je izbornik Didier Deschamps poslao kući, no ispostavilo se da ozljeda ipak nije bila takve naravi da napadač Real Madrida ne bi mogao zaigrati na turniru.

Benzema se brzo oporavio od ozljede, odigrao je čak i prijateljski susret za Real, te se mogao vratiti za finale s Argentinom. Međutim, sukob s izbornikom bio je takvih razmjera da uvjeta za povratak nije bilo. Benzema je uskoro na društvenim mrežama objavio i svoj oproštaj od izabrane vrste...

Što se zapravo dogodilo u Kataru? Benzema je osjećao da je njegova ozljeda lakše prirode te je smatrao da nije trebao biti poslan kući s obzirom na to da je tretman u Realovom kampu trajao samo tri dana. Želio je ostati s reprezentacijom, no Deschamps ga je udaljio od momčadi.

Benzemin agent Karim Djaziri dodao je nove elemente ovoj čudnoj priči, te je na Twitteru objavio dokaz o tome kako je napadač mogao biti spreman za utakmicu osmine finala te da ga nije trebalo udaljavati iz reprezentacije.

Objavio je video s fotografijama Benzemine ozljede te je naglasio:

‘‘Stavio sam to tamo, ali sam prije toga konzultirao tri specijalista koji su potvrdili dijagnozu da je Benzema mogao biti spreman od osmine finala, da bude barem na klupi! Zašto ste ga zamolili da tako brzo ode?‘‘, napisao je Djaziri.

Španjolska Marca ranije je objavila kako je Benzema mogao biti spreman za eliminacijski dio turnira u Kataru s obzirom na to da mu je za oporavak trebalo tri tjedna nakon ozljede koju je zaradio 19. studenoga. Oporavljeni Realov napadač je 4. prosinca, na dan utakmice s Poljskom u osmini finala, krenuo na odmor na otok Reunion. Tog je dana Deschamps definitivno odlučio kako ga neće vraćati u reprezentaciju.

Drugi španjolski sportski dnevnik, As, ranije je pak pisao kako je Antoine Griezmann osjećao da se previše pažnje društvenih medija usmjerava prema Benzemi umjesto prema njemu. Što je naglasio i čelnicima saveza na hitnom sastanku...

Inače, Benzema više na Instagramu ne prati većinu bivših suigrača iz reprezentacije. Osim Griezmanna, otpali su i Olivier Giroud te kapetan Hugo Lloris. Na popisu praćenih ostali su mu Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni, Kylian Mbappé, Raphael Varane i Marcus Thuram.

image

Karim Benzema

FRANCK FIFE Afp

U međuvremenu je procurila i snimka ne baš tople dobrodošlice Benzemi na njegovom povratku u reprezentaciju prošle godine. Deschamps je držao govor, a Lloris je sve to pratio s jako ‘kiselim‘ izrazom lica.

‘‘Uložio sam trud i pogreške koje su bile potrebne da bih bio tu gdje jesam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču i naša se završava‘‘, poručio je Benzema na Instagramu prošlog tjedna.

Osim toga, odbio je i ponudu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da njegovim privatnim zrakoplovom otputuje na finale Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska na jedanaesterce izgubila od Argentine.

Tako je reprezentativnu karijeru završio s 37 pogodaka u 97 nastupa, a prvi i jedini trofej osvojio je u Ligi nacija. Očekivalo se da će u Kataru biti važna karika Tricolora, no pojavila se ozljeda koja je bila povod za potpuno neočekivani rasplet ove sage...

Linker
25. travanj 2024 10:43