Kadar s utakmice Hrvatske i Argentine/privođenje Roberta Josea Carmone

 TOM DUBRAVEC Cropix/ SCREENSHOT (YouTube: Canal 10 Córdoba)
NAPRAVIO NOVO KRVOPROLIĆE

Bijeg ‘Ljudske hijene‘: Zloglasni ubojica na nevjerojatan način iskoristio utakmicu Hrvatske i Argentine

Najgori kriminalac u Argentini je u novom pohodu ubio taksista i ranio dvoje ljudi
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2022. 21:01

Nevjerojatna priča stiže iz Argentine. Za vrijeme utakmice Argentine i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, čuvarima je pobjegao zloglasni ubojica Roberto Jose Carmona i napravio novo krvoproliće.

Ovaj 60-godišnji kriminalac, koji nosi nadimak Ljudska hijena (La Hiena Humana), je više puta osuđivan, a na kraju je osuđen i na doživotnu kaznu. Iz nekog je razloga dobio dopust da posjeti svoju djevojku u naselju Las Violetas, a dok su čuvari gledali utakmicu Argentine i Hrvatske im je uspio pobjeći.

Čuvala ga šestorica

Iako su ga čuvala šestorica čuvara iz zarvora Chaco, Carmona je iskoristio njihovu fascinaciju Messijem i trenutak nepažnje. U 15. minuti utakmice im je rekao da mora na WC pa je kroz glavna vrata kuće jednostavno odšetao van. Nakon toga je ušao u taksi i ubio vozača kojeg je nekoliko puta izboo nožem. Krenuo je dalje i u novom pohodu ranio još dvoje ljudi prije nego je opet uhićen.

Ljudsku hijenu se tereti za kaznena djela utaje, teškog ubojstva, pljačke i upotrebu oružja, a pod istragom su se našli i čuvari Jorge Antonio Sanchez (vozač), David Bravo, Leonardo González (šef), Juan José Penayo, Líber Omar Salina i Walter Gómez koji su opuženi za pomaganje u bijegu.

Argentinci za sada ne istražuju i suce koji su mu odobrili odlazak iz zatvora, no i oni bi se uskoro mogli naći pod povećalom nakon nezapamćenog skandala i novog kroprolića Hijene. Carmonu su, nakon novog privođenja, smjestili u dio zatvora Cruz del Eje u kojem je sigurnost na najvećem nivou, a još se odlučuje hoće li novo suđenje biti održano pred sucem ili putem videopoziva.

Istraga pokazuje teške previde čuvara

Istraga u kući iz koje je Carmona pobjegao pokazuje kako je nemoguće da su redari, koji su gledali nogometnu utakmicu, previdjeli njegov izlazak kroz ulazna vrata jer je riječ o manjem objektu u kojem se prostori spajaju. Zato su optuženi i čuvari, a jedino se za sada izvukla djevojka za koju nije utvrđeno da je pomagala u bijegu.

Ostaje i pitanje što je točno Carmona htio napraviti. U svojem je pohodu sjeo u taksi i odmah bio taksista Josea Bocalona, a onda pokušao voziti taksi koji je ubrzo završio u rasvjetnim stupovima. Nakon toga je otišao do obližne tržnice gdje je ukrao novo vozilo.

Kako nije bio u stanju voziti, zamolio je jednu mladu ženu u blizini klinike Velez Sarsfield da ga odveze od tamo, ali na kraju je i nju ozlijedio. Navodno ga je kasnije jedan motociklist odveo do četvrti Los Naranjos, a dva sata nakon filmskog bijega je uhoćien kod Agote i Alirante Brown što je jako blizu kuće iz koje je i pobjegao.

Osim toga, pitanje je i kako je uopće dobio dopust da u kući svoje djevojke gleda utakmicu Svjetskog prvenstva nakon što je u dva zatvora već ubio dva zatvorenika.

Ljudska hijena - droga, silovanja, ubojstva...

Carmona je rođen 1963. godine, a njegov život obilježio je teški kriminal. Osuđivan je za krađu, silovanje i serijska ubojstva, a zbog svojeg životinjskog ponašanja i nosi nadimak La Hiena Humana.

Prvi put je osuđen još 1986. godine zbog ubojstva mlade žene, a onda je u dva incidenta u zatvoru ubio još dva zatvorenika, dok mu je zadnja žrtva nesretni taksist. Carmonu se smatra jednim od najopasnijih ubojica u povijesti Argentine.

Mladost mu je obilježena brojnim fizičkim i seksualnim nasiljem i drogama, a živio je i kao beskućnik. U dobi od samo 10 godina je opljačkao policijski automobil i ukrao pištolj kalibra 45, dok je pubertet proveo po raznim popravnim domovima.

U odrasloj dobi je više puta zatvaran zbog pljački i gotovo nema zatvora u kojem nije bio. Još 1982. je osuđen na 10 godina zbog teške pljačke, oduzimanja slobode i konzumiranja droge, ali je 10. siječnja 1986. godine pušten na uvjetnu slobodu.

To nije bio dobar potez jer je već mjesec dana kasnije ubio 16-godišnju Gabrielu Ceppi. Djevojka se vraćala iz izlaska s dvojicom prijatelja, a Carmona je stao i pomogao im da promijene gumu, no potom je uperio u njih pištolj i opljačkao ih. Potom je Gabrielu prisilio da uđe u njegov automobil i nakon nekoliko kilometara se zaustavio i silovao ju.

Nakon nekog vremena ju je opet odlučio silovati, a onda ju je prisilio da izađe iz automobila i pucao joj u glavu. Zbog višestrukih pljački, silovanja, otmica i ubojstva je doživotno osuđen, a Argentinci su u šoku i nije im jasno što takav čovjek radi na dopustu.

Linker
20. veljača 2024 23:34