Zlatko Dalić i Melita Juratek

 CROPIX
OŠTRA DIREKTORICA

Bivša hrvatska reprezentativka o Dalićevoj izjavi: ‘Stvarno neprimjereno, to je manjak poštovanja!‘

Uoči tradicionalnog natjecanja u Hrvatskoj stigla je izjava izbornika koja je razočarala organizatore
Piše: SNObjavljeno: 07. prosinac 2022. 12:14

Ledena dvorana Zibel u Sisku spremna je drugu godinu za redom ugostiti Zlatnu piruetu, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju koje će se od sutra (četvrtak) do subote održati po 54. put.

Za natjecanje iz ISU Challenge serije prijavljeno je gotovo 150 klizačica i klizača iz 38 zemalja svijeta, a hrvatsku će predstavljati reprezentativka Hana Cvijanović.

‘‘Pozivam sve da nas dođu gledati ova tri dana u Ledenu dvoranu Zibel. Znam da je u petak nogometna utakmica, ali biti će zanimljivo i u Sisku, obećavam! Nadam se da će nogometaši u petak slaviti u regularnom dijelu, da neće biti produžetaka, a onda jurite u Zibel da gledate i vrhunsko klizanje‘‘, poručila je Hana.

Ali, iz nogometnog tabora hrvatske reprezentacije uoči Piruete je stigla jedna izjava izbornika Zlatna Dalića koja nije oduševila svijet umjetničkog klizanja. Naime, izbornik je na jednoj press konferenciji za novinare rekao ‘nije pošteno prema ovim dečkima secirati igru, secirati kako, što, oni su ušli među 8 na svijetu, nemojte secirati je li bilo lijepo ili ne, je li bilo dobro ili ne, ovo nije umjetničko klizanje, ovo je borba za rezultat‘‘.

Na ovakvu usporedbu reagirala je Melita Juratek, bivša reprezentativka, a danas direktorica Zlatne piruete i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza.

‘‘Uistinu mi je žao što je dan prije početka najstarijeg natjecanja u svijetu u umjetničkom klizanju, 54. Zlatne piruete Zagreba, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić dao neprimjerenu izjavu obraćajući se prema drugom sportu bez poštovanja. Umjetničko klizanje na ljestvici je najtežih sportova, svega nekoliko mjesta iza nogometa, a oba sporta nalaze se u top 20 najtežih sportova. Želim svu sreću našim nogometašima, želim im pobjedu, bez produžetaka i bez penala kako bi svi ljubitelji sporta odmah nakon utakmice mogli pojuriti u Sisak gledati i uživati u umjetničkom klizanju na 54. Zlatnoj pirueti‘‘, rekla je Melita Juratek.

image

Melita Juratek

BRUNO KONJEVIC/CROPIX


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Bi li se iti jedna druga zvijezda ponašala kao Cristiano Ronaldo? Kako odmoriti najzaslužnije Vatrene pred utakmicu s Brazilom? Na ta i druga pitanja u novom Mundocastu odgovara nekadašnji proslavljeni nogometaš Dario Šimić.

Linker
05. travanj 2024 15:20