Leandro Cufre danas radi kao trener

 PEDRO PARDO Afp
EKSKLUZIVNO ZA SN

Bivša zvijezda Dinama: ‘Žao mi je, volim Hrvatsku, ali navijam za Argentinu! Jedina razlika? Pa Messi‘

Leandro Cufre je u Dinamu proveo dvije i pol godine i ostavio dubok trag
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. prosinac 2022. 06:58

Jučer nam se uz pomoć poznatog hrvatskog nogometnog menadžera javio iz Meksika Leandro Cufre, nekad veliki argentinski nogometaš koji je bio i reprezentativac, a u bogatoj karijeri igrao je za Romu, Sienu, Monaco, Herthu, Leones Negros, Atlas, Gimnasiju i - Dinamo! U Maksimir je stigao 2009. godine i ostao dvije i pol godine ostavivši dubok trag u klubu, a bio je i ljubimac Dinamovih navijača. Zato nam je na početku razgovora kazao;

"Zamolio bih vas da napišete da posebno pozdravljam navijače Dinama. Naravno i sve ostale prijatelje u Hrvatskoj kojih zaista imam mnogo."

Javio se iz Meksika gdje živi, a trenutačno je pomoćnik izbornika reprezentacije Venezuele, dakle, bavi se trenerskim poslom.

"Baš sam gostovao na jednoj meksičkoj televiziji, uskoro imam i novo gostovanje. Stalno me zovu novinari iz Argentine, prava je ludnica. Utakmica polufinala Svjetskog prvenstva Argentina - Hrvatska je pravi spektakl, svi u svijetu jedva čekaju taj okršaj, a zamislite kako je u Argentini."

Bio je u žurbi, jer se javio između dva tv-gostovanja, tako da smo mu, iako je rekao "ma nema problema, stignem", postavili nekoliko blic pitanja...

image

S lijeva: Igor Bišćan, Leandro Cufre, Luis Inbanez, Chago i Milan Badelj

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Argentina ili Hrvatska?

"Ja sam Argentinac i uvijek želim da Argentina pobjeđuje. Žao mi je što će igrati protiv Hrvatske, ali nažalost tako je."

Koje su prednosti Argentine, odnosno Hrvatske?

"Vidim mnogo sličnosti u dvije momčadi, ali jedina razlika je Messi."

Kako je u Argentini doživljena pobjeda Hrvatske nad Brazilom?

"Sigurno je mnoge iznenadio konačni rezultat. Ali mene nije iznenadio jer dobro poznajem mentalitet i borbenost Hrvata koji se nikad ne predaju."

Biste li ikada pomislili da će se dogoditi ovakvo polufinale?

"Nisam htio to polufinale, jer volim Hrvatsku, ali na kraju tako je ispalo... Vidite, tko god želi osvojiti Svjetsko prvenstvo mora pobijediti u svim utakmicama. Mora se nekad igrati s najjačima, a to su i Argentina i Hrvatska."

Tko vas se u hrvatskoj reprezentaciji najviše dojmio?

"Cijela momčad, ne možete imenovati samo jednog igrača, ali ako baš moram imenovati jednog, to je Luka Modrić jer igra kao 20-godišnjak, a razmišlja kao 50-godišnjak."

Tko je do sada bio najbolji u Argentini?

"Messi, jer je na zatvaranju utakmice protiv Meksika napravio svoju magiju. Naravno da je do sada bio najbolji, on je glavna figura nacionalne vrste."

Hoće li Messi podići pehar za naslov svjetskog prvaka? Ili možda Modrić? Ili netko treći?

"Nadam se da će to biti Messi, ali ako Argentina neće biti svjetski prvak, nadam se da će Mundijal osvojiti Hrvatska. Pa neka ga podigne Modrić."

Kažu da je Argentina ratnička momčad, ponekad čak i podosta oštra, na granici grubosti? Hoće li to biti taktika i za Hrvatsku?

"Sada se reprezentacija pronašla nakon teškog starta, poraza od Saudijske Arabije. Da, Argentina jest borbena, jako borbena, ali sad i mnogo razmišlja u igri. Ali ne smije igrati sporu igru. Ne, ne mislim da igramo na granici grubosti, igramo napadački, želimo biti efikasni."

Poštuju li Argentinci Hrvatsku? Sjećate li se još tog poraza od Rusije? Hoće li im to biti teret?

"Ta utakmica je dio prošlosti, sada su tu drugi igrači, drugi trener, ne vidim da to može utjecati na današnju utakmicu. U Argentini se na Hrvatsku gleda s velikim poštovanjem. Svi znaju da je to vrlo kvalitetna reprezentacija, koja već godinama postiže fantastične rezultate, uostalom u Rusiji je prije četiri godine bila finalist. Sad je opet u polufinalu, sjajni su to dosezi, u Argentini se to cijeni"; zaključio je Cufre.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Baš mi je jako žao što Oršić ima malu minutažu, ja bih s njim probao!" Tim je riječima nogometni trener Domagoj Abramović objasnio zbog čega bi krilnog napadača Dinama stavio u prvu postavu na utakmici protiv Argentine. Odgovore na sva ostala pitanja vezana uz polufinale SP-a pogledajte u našem novom Mundocastu:

Linker
27. travanj 2024 10:12