Vahid Halilhodžić

 CHARLY TRIBALLEAU Afp
TAKO JE SVE POČELO

Bivšeg trenera Dinama okršaja s Vatrenima stajala je - bočica vode?! Otkrivena bizarna pozadina nemira

‘Pokušao me natjerati da pijem vodu, rekao sam mu da nisam žedan, postajao je sve agresivniji...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2022. 11:52

Kvalificirao se 2010. godine u Južnoafričku republiku s Obalom Bjelokosti, ali na izborničkoj klupi na Mundijalu - nije sjedio. Onda je s Alžirom u Brazilu četiri godine kasnije dogurao do osmine finala, ne bi li mu se uoči zadnja dva svjetska prvenstva ponavljala nesretna sudbina otprije 12 godina. Najprije je odveo Japan u Rusiju, ne bi li ga smijenili par dana uoči turnira na kojem će Hrvatska osvojiti povijesno srebro.

Nisu bili dani, već tjedni ili u krajnjoj liniji pokoji mjesec, ali Vahid Halilhodžić u Katar neće odvesti reprezentaciju Maroka, s kojom se plasirao na završni turnir. Tamo ga je, već sljedeće srijede trebala dočekati utakmica s Hrvatskom na otvaranju turnira...

Marokanci nisu imali prevelikih problema u afričkim kvalifikacijama za Katar, Halilhdožić je sa svojim "Lavovima Atlasa" napravio očekivano dobar posao, s obzirom na kvalitetu kakvu neosporno, Maroko u afričkim krugovima posjeduje. No, odnosi s glavnim igračima, poput Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija nisu bili dobri. Vaha ih je držao po strani, nisu igrali, a Ziyech je na koncu i rekao da ne misli igrati za reprezentaciju dokle god je on izbornik. Predsjedništvo Saveza prelomilo je i odabralo igrače umjesto Vahe...

No, kako su problemi počeli? Vjerovali ili ne, za sve je možda kriva jedna obična bočica vode.

Trenirali su Marokanci pod Vahinim vodstvom u listopadu 2020. godine, a Halilhodžić im je naredio da zbog visoke temperature moraju popiti po gutljaj vode svakih pet minuta. Mazraoui je to odbio.

- Izbornik mi je prišao i rekao da trebam piti vode, a ja sam mu ljubazno odgovorio da nisam žedan. Želio me natjerati da pijem vodu i postajao je sve agresivniji - rekao je Mazraoui.

Nakon toga aktualna zvijezda minhenskog Bayerna više nije dobivala pozive za marokanski sastav, a problemi za Vahu postajali su sve veći. Čelnici Saveza cijelo su vrijeme bili u kontaktu s glavnim igračima. Tko zna što bi bilo da bočica vode nije pokrenula - vodopad.

Linker
16. travanj 2024 13:06