ANTONIN THUILLIER Afp
POHVALE ZA VATRENE

Bivši igrač Liverpoola i Cityja oduševljen Vatrenim: ‘To imaš ili nemaš, on je nogomet naučio na ulici‘

U odlučujućoj utakmici protiv Belgije ulogu favorita dao je našoj reprezentaciji
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. studeni 2022. 20:26

Nakon što je Hrvatska s 4:1 trijumfirala protiv Kanade i došla do prva tri boda u skupini F., utakmicu je u studiju RTÉ Sporta analizirao umirovljeni njemački reprezentativac Dietmar Hamann koji nije prestajao sa superlativima o Vatrenima.

‘‘Luka Modrić ima 37 godina, ali ne može krivo dodati loptu. Pruža jednako dobre nastupe godinama i donosi stabilnost u ovoj momčadi. Svoju su klasu protiv Kanade pokazali Mateo Kovačić i Marcelo Brozović koji zajedno s Modrićem čine jedan od najsnažnijih veznih redova na svijetu."

U nastavku se osvrnuo na rano vodstvo Kanade koja je, po Hamannu, bila i bolja momčad na terenu, ali samo prvih 15-ak minuta, nakon čega je Hrvatska uspostavila svoju igru. Bilo je to idućih 80 minuta u kojima su naši igrači kontrolirali tijek utakmice, postali neuhvatljiv protivnik za reprezentaciju koja je drugi put u svojoj povijesti, nakon 1986. ponovno došla na ovo natjecanje.

"Za razliku od prve utakmice protiv Belgije, gdje su bili bolji, ovdje ih je Hrvatska nadigrala. Hrvati su majstori zadržavanja lopte i jedna od najjačih momčadi na turniru u tom pogledu. Koja god da ih reprezentacija pokuša stjerati u kut, oni će imati rješenje, a tu je njihova snaga, znaju kako se izvući iz pritiska", nastavio je Hamann, koji je za kraj komentirao izvedbu 31-godišnjeg Andreja Kramarića, koji je proglašen igračem utakmice u kojoj je postigao dva pogotka.

"On je ubojit napadač, pravi killer ispred gola, koji je, ako gledamo od 2015. do danas, drugi igrač s najviše golova u Bundesligi nakon Roberta Lewandowskog. Vidi se da je naučio igrati nogomet na ulici, ima prirodni talent i zna točno gdje će poslati loptu. To je pokazao i kod prvog pogotka kad je utrčao u prazan prostor i onda, bez podizanja glave, plasirao loptu uz stativu i golman tu nije ništa mogao učiniti.Što se završnice tiče, mislim da je jedan od najboljih napadača", podvukao je Hamann, koji smatra da Vatreni ulaze kao favoriti protiv Belgije, koja po njemu nije ništa efikasno pokazala na ovome prvenstvu...


Nikola Jurčević je gostovao u novom Mundocastu, a s njim smo razgovarali o tome tko bi trebao startati u napadu Vatrenih ako Livaja ne bude spreman; o potezima koje Dragan Stojković nije vukao na utakmici između Srbije i Kameruna; o ‘nuklearnoj utakmici‘ između Irana i SAD-a; kao i o drugim pričama sa SP-a. Pogledajte novi Mundocast:

Linker
19. travanj 2024 22:28