TOM DUBRAVEC Cropix
VELIKI OPTIMIST

Bivši Vatreni: Draži mi je Maroko u borbi za medalju nego da opet izgubimo finale od Francuza!

‘Vrijeme je da jednu dobijemo u 90 minuta, broncu ne damo nikome, Vatrene čekamo na Gripama!‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 07:05

Utakmicu Hrvatska - Maroko najavljuje Ivica Mornar:

Lako je objasniti zašto sam optimist. Prvo, nakon što sam pogledao sve utakmice Vatrenih uvjeren sam da će i posljednji njihov dvoboj u Kataru donijeti radost svima nama. Zadnja je utakmica susret bez kalkulacija, nema više pitanja ni taktike, daje se sve što je ostalo u rezervoaru.

Čak nije bitno ni tko će istrčati, jer potrošene su obje reprezentacije. Bit će izostanaka s obje strane, ali onaj tko uđe u borbu za broncu taj će pružiti maksimum. Za nas je subotnji dvoboj kao finale. Vjerujte mi, neću žaliti ni za čim kada uzmemo brončanu medalju. Slađe mi je da smo ušli u borbu za treće mjesto s Marokom nego da smo u finalu opet naišli na Francuze i ostali bez prvog mjesta. Ovako ćemo turnir napustiti kao pobjednici.

Zašto? Jer smo ipak bolji od Maroka kojeg, priznajem, danas više cijenim nego na početku turnira. Znam, pitat će se nešto i Marokance koji su me oduševili protiv Francuza u polufinalu. Kada smo s njima odigrali prvu utakmicu u skupini bio sam razočaran. Mislio sam, ma kakav Maroko, što su nam to napravili da nismo uspjeli doći do pobjede.

Ali, kada sam ih nastavio gledati na turniru, vidio sam da su reprezentacija koja ima glavu i rep. Zaista ih sreća nije htjela protiv Francuza. O jedanaestercu koji za njih nije suđen neću ni govoriti. Ne mogu se tome načuditi, kao ni jedanaestercu za Argentinu. Ali, to očito sve ulazi u današnji nogomet. Nema smisla plakati za tim detaljima koji su presuđivali polufinala.

Želio sam reći kako je Maroko protiv Francuske pokazao da su reprezentacija koja se ne raspada kada primi pogodak. Utakmica s Marokancima za nas će biti puno teža nego li je bio prvi susret na početku Svjetskog prvenstva, ali svi naši igrači, kao i mi koji živimo za Vatrene, imamo u glavi brončanu medalju. Zbog toga vjerujem da će naši igrači izvući taj maksimum potreban za treće odličje na svjetskim prvenstvima u zadnje 24 godine. Možda smo u Kataru pružili i više nego što smo objektivno mogli, ali pokazali smo svijetu da imamo reprezentaciju s karakterom.

Na stranu igra, ali rezultatom smo izvukli i više nego smo se nadali. Znali smo odigrati na rezultat, zato vjerujem da ćemo i u borbi za treće mjesto biti uspješni. Dapače, ovog puta i bez kaznenih udaraca, vrijeme je da jednu dobijemo u 90 minuta. Da se večeras u 18 sati svi zajedno radujemo još jednoj medalji na Mundijalima. Tko se tome nadao prije početka, a danas broncu nikome ne damo!

Čudesni smo bili cijeli turnir, bit ćemo takvi i u zadnjoj utakmici, pa onda brončane čekamo na Gripama 26. prosinca!

Linker
19. svibanj 2024 22:30