Milan Borjan (u sredini)

 PAUL ELLIS Afp
ON JE PONOSAN

Borjan se oglasio nakon najvećeg kiksa Svjetskog prvenstva: ‘Ne želim biti prost na televiziji...‘

‘Koštale su nas pogreške. Ja sam također kriv jer nismo mogli doći ni do jednog boda‘.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. prosinac 2022. 16:39

Kanada je uz Katar jedina momčad koja je Svjetsko prvenstvo završila bez osvojenog boda, iako su ostavili bolji dojam nego što to sugerira nula na bodovnoj zalihi. Namučili su Belgiju, poveli protiv Hrvatske, a od Maroka su pali nakon jeftino primljenih golova. Pa ipak na kraju će Mundijal završiti kao pretposljednja momčad turnira.

Vratar Kanade Milan Borjan kazao je kako je ponosan na reprezentaciju kojoj je bio i kapetan u posljednjoj utakmici turnira.

image
ANTONIN THUILLIER Afp

- Odigrali smo dobar turnir. Nismo se ovdje došli braniti, nego igrati nogomet. Koštale su nas pogreške. Ja sam također kriv jer nismo mogli doći ni do jednog boda. Ali ponosan sam na našu reprezentaciju. Ovo je bilo nevjerojatno iskustvo za našu mladu momčad, ovo je bilo nešto nestvarno. Nismo mi samo nogometna momčad, mi smo obitelj i drago mi je da sam dio ovoga - kazao je.

Borjan se nije proslavio u Kataru, u tri utakmice sedam je puta vadio loptu iz svoje mreže, a preuzeo je pritom i svoj dio odgovornosti.

- Primili smo neke golove zbog svojih grešaka. Ja sam pogriješio kod prvog gola na utakmici protiv Maroka i bilo nam je teško vratiti se. Ne želim biti prost na televiziji, ali pokazali smo mu*a. Pokazali smo da se nikoga ne bojimo. Zato sam sretan jer sam dio ove momčadi. Želim samo reći Kanađanima da budu ponosni na ovu momčad, koja može samo još više napredovati - rekao je 35-godišnji vratar koji je 70 puta stajao na vratima Kanade.



Hrvatska ima nešto što Španjolska nema. To je rezime današnjeg Mundocasta u kojem je gostovao trener Šibenika Mario Cvitanović s kojim smo analizirali viđeno na utakmici protiv Belgije te napravili prvu najavu dvoboja protiv Japana. Pogledajte cijeli Mundocast:

Linker
19. travanj 2024 06:44