Branko Ivanković danas je izbornik Omana

 KHALED DESOUKI Afp
NIJE NEMOGUĆE

Branko Ivanković zapalio maštu Srbima i Hrvatima: ‘Vidimo se u polufinalu SP-a, pa kom opanci...‘

Slavni hrvatski trener priželjkuje dvoboj sa susjednom Srbijom u nokaut fazi Mundijala u Kataru.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2022. 12:55

Hrvatski trener Branko Ivanković danas je izbornik Omana. Srpski Mondo je kontaktirao slavnog hrvatskog trenera kako bi prokomentirao ždrijeb Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska je u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom, a Srbija s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom.

"Hrvatska je moja reprezentacija, ali zanimalo me i kako će proći Katar, Iran, Srbija... Skupine su podjednako teške i neizvjesne. Hrvatska je svjetski viceprvak i sve osim plasmana u drugi krug bio bi neuspjeh. Belgija će biti favorit za jedno od prva dva mjesta. Na golu Kanade je Milan Borjan, na klupi Maroka Vahid Halilhodžić. Lijepo je vidjeti naše ljude kao protivnike na terenu", rekao je Ivanković koji je pratio Srbiju u kvalifikacijama:

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

"Moram priznati da je Srbija igrala na visokoj razini. U Lisabonu su zasluženo pobijedili Portugal i direktno se plasirali na Svjetsko prvenstvo gdje su dobili zahtjevnu skupinu. Realno je ipak očekivati prolazak jer imaju sjajne igrače i dobrog izbornika. Švicarci su kvalitetni, ali ne i bolji od Srba."

Piksi Stojković je na klupi Srbije i to je veliki plus za naše susjede.

"Stojković ima povjerenje cijele nacije. Nitko ne može osporiti njegovu klasu i fenomenalnu igračku karijeru. Uvjeren sam da je srpski nogomet na pravom putu. Piksi fenomenalno vodi reprezentaciju", kaže Ivanković koji je, uz izbornika, istaknuo i Duštana Tadića i Dušana Vlahovića kojeg smatra jednim od najboljih napadača na svijetu.

Ivanković je za kraj istaknuo kako bi bilo odlično da se u nokaut fazi nađu Hrvatska i Srbija.

"Uh, kako bi to lijepo bilo. Vjerujte mi da to nije nerealno. Stojković i Dalić u reprezentacijama imaju kvalitetu koja garantira da mogu otići daleko. Vidimo se u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci", zaključio je Ivanković.

Linker
24. travanj 2024 15:43