TOM DUBRAVEC Cropix
SKENER VATRENIH

Brazilci se naklonili Vatrenima: ‘Imate ono što mi nismo uspjeli proizvesti, a on će biti Modrićev nasljednik‘

Iako pozivaju na oprez, Brazilci smatraju kako Hrvatska ne igra dojmljivo na turniru, ali pohvalili su niz naših igrača
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 10:06

Brazilci su već do poluvremena protiv Južne Koreje zakazali treći duel s Hrvatskom na Mundijalima. Dugih 20 godina čekaju na novo dizanje pozlaćenog trofeja, a kako bi ispunili san više od 200 milijuna stanovnika, morat će preskočiti Dalićeve izabranike. Netom po završetku utakmice, brazilski su mediji krenuli skenirati suparnika u četvrtfinalu.

"Sad ćete sigurno čuti: Brazil je u prednosti jer je Hrvatska igrala 120 minuta, tek nakon 11-eraca pobijedili su Japan... Tu sam da vam osvježim pamćenje. Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta, budite oprezni. Prije četiri godine Tite je Modriću dao glas u izboru za najboljeg igrača svijeta. Hrvatska ima ono što Brazil nije uspio proizvesti: veznog igrača kojeg mogu nazvati ‘svojim‘. Modrić je ‘desetka‘ koju bi svaki trener htio imati kao mozak svoje momčadi. Tite to nema, zato je izmislio novu ulogu za Neymara. Hrvatska nije briljantna, ali je jako talentirana. Gvardiol je jedan od najboljih braniča na turniru. Kovačić je dobar igrač, a naprijed mi se sviđaju Kramarić i Perišić", napisao je Marcos Paulo Lima, novinar Correio Braziliensea.

Brazilski O Globo piše kako su "vatreni" zadržali jezgru iz 2018., obnovili obranu i dobili još novih opcija.

"Najveće hrvatsko oružje nije tajna - Luka Modrić. Tu su Kovačić i Brozović, a veznjak Intera protiv Japana pretrčao je 16,7 kilometara. Livaković je obranio tri 11-erca, Petković igra poput pivota u futsalu, a Gvardiol i Sosa ulili su novu sigurnost u posljednju liniju. U napadu iskusni Perišić ima najveću sposobnost odlučivanja utakmica. Hrvatska ne igra dojmljivo na prvenstvu, protiv Maroka su se mučili, a za ‘dovoljan‘ su odigrali protiv Belgije. Protiv Japana bili su inferiorni u prvom poluvremenu", piše O Globo.

Ujedno, predstavili su Hrvatsku kao momčad koja žali za 2014., kada je poražena od Brazila, a pohod u Kataru okarakterizirali su "posljednjim plesom zlatne generacije".

"Luka Modrić je glavni igrač reprezentacije već 10 godina i jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Postoji zabrinutost oko će nedostatka zamjene za njega. Tu su Brozović (31 godina) i Kovačić (28 godina), ali potreban je igrač koji će pojednostaviti prelazak iz obrane u napad, poput dinamičnog igrača Reala. Mladi Majer ušao je dobro u tu funkciju", dodao je O Globo.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
19. travanj 2024 08:10