Neymar

 MANAN VATSYAYANA Afp
ČEKA NAS SPEKTAKL

Brazilci se nakon trijumfa naklonili Peleu, pa progovorili o Hrvatskoj: ‘Imaju četiri jaka igrača...‘

Posao protiv Južne Koreje odradili su, čini se, rutinski, a sad je pred njima mnogo veći izazov
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. prosinac 2022. 23:14

Nakon trijumfa protiv Južne Koreje nogometaši Brazila izašli su na teren s razvijenim transparentom na kojem je pisalo "Pele". Naravno, bio je to još jedan čin potpore kralju brazilskog nogometa i možda najvećem u povijesti igre, koji je prije nekoliko dana hospitaliziran zbog narušenog zdravlja. Pele je preko obitelji uputio poruku:

- Pomiješali su mi se osjećaji olakšanja i sreće. Uljepšali ste mi dan.

Ni brazilski navijači nisu zaboravili poslati podršku Peleu. U 10. minuti prvog i drugog dijela, u čast broja kojeg je nosio na dresu i s kojim je proslavio brazilski nogomet, razvili su transparent s njegovim imenom i skandirali njegovo ime.

Pele je, inače, uoči utakmice poslao poruku svojim nogometnim nasljednicima.

"Godine 1958. šetao sam ulicama i razmišljao o ispunjenju obećanja kojeg sam dao ocu. Znam da su mnogi od vas dali slična obećanja i da traže svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za svakog od vas. Sretno", poručio je svjetski prvak iz 1958., 1962. i 1970. aktualnim brazilskim reprezentativcima.

Nakon uvjerljivog slavlja nad Korejcima, brazilske zvijezde govorile su o nadolazećim izazovima, a prvi je - znamo - reprezentacija Hrvatske u četvrtini finala.

- Oni su momčad s iznimno jakim igračima kao što su Modrić, Brozović, Perišić i Kovačić. Poznajem ih vrlo dobro, navikli su na velike mečeve i sigurno će biti teško nositi se s njima. Zato se moramo dobro pripremiti - kazao je branič Danilo, koji je dvije godine dijelio svlačionicu Real Madrida s Modrićem, a trenutno igra za Juventus.

Izjavu je dao i Vinicius Junior, strijelac prvog pogotka protiv Južne Koreje. Klupski suigrač našeg kapetana nešto je optimističniji.

- Sa svakom utakmicom sve više vjerujemo u sebe. Danas smo igrali protiv momčadi koja nam je dala mnogo prostora, to im je bila greška. Možemo nastaviti plesati do finala! I pošaljite snažan zagrljaj Peleu, treba mu mnogo snage od svih nas, ova pobjeda je za njega. Neka sve prođe dobro, neka se izvuče i da svi zajedno možemo biti šampioni - poručio je Vinicius.

Pred kamere GLOBO TV-a stao je i Neymar, koji je protiv Korejaca upisao pogodak i asistenciju te mu nedostaje još jedan pogodak da stigne Pelea na listi najboljih brazilskih strijelaca svih vremena. Adut PSG-a pričao je o ozlijedi zbog koje je propustio prethodne tri utakmice SP-a.

- Bio sam uplašen jer snašla me ozljeda nakon dobre klupske sezone. Proveo sam dane i noći u suzama, molio sam se i drago mi je da sam uspio vratiti se. Imao sam brojne tretmane kod fizioterapeuta, nekad i do 5 ili 6 ujutro. Ali vrijedi patiti da bismo se na kraju mogli okruniti. Sanjamo naslov, to svi znaju, ali moramo ići korak po korak. Tri su utakmice do kraja i mi smo spremni, a u glavi nam je samo naslov prvaka - rekao je Neymar, a onda ga je reporter pitao o Peleu.

- Teško je govoriti o svemu kroz što prolazi, želim mu sve najbolje. Neka se što prije vrati dobrog zdravlja i neka se veseli našim pobjedama koje mu posvećujemo - odgovorio je.

Utakmica Hrvatske i Brazila igra se u petak s početkom u 16 sati.

Linker
19. travanj 2024 18:27