Marcelo Brozović/Instagram
FASCINANTAN

Brazilci se snebivaju nad Brozovićevim fotkama s pivom i cigarom, Englezi se dive: Tko to još može?

‘Odradio je rudarski posao za Modrića i Kovačića i još je imao snage zabiti gol iz jedanaesterca!?‘
Piše: JL.Objavljeno: 08. prosinac 2022. 12:17

Uoči utakmice s Hrvatskom ovoga petka, brazilski mediji učestalo "sondiraju" svlačionicu "vatrenih". Tako je O Globo u fokus stavio Marcela Brozovića. U krupnom planu Brazilci su predstavili mane hrvatskog nogometaša, konstatacijom:"Brozović uspjehe hrvatske momčadi redovito slavi uz cigarete i pivo".

Svoje "otkriće" O Globo argumentira i fotografijama hrvatskog reprezentativca kako u svlačionici Intera slavi osvajanje talijanskog Kupa nakon pobjede nad Juventusom. Radi se o fotografiji koja je već objavljena na društvenim mrežama neposredno nakon spomenutog događaja. Isti je ritual Brozović imao i nakon pobjede Hrvatske nad Francuskom. I ta je "inkriminirana fotografija" ugledala svjetlo dana. Navodi se i detalj kako je Brozović kupovao cigarete u dresu hrvatske reprezentacije nekoliko sati prije utakmice sa Španjolskom na prošlogodišnjem Euru. Dnevnu dozu moraliziranja brazilski list završava pitanjem:"smije li vrhunski sportaš konzumirati duhan i alkohol"?

Istu je temu otvorio i engleski Mirror. S istim junakom u glavnoj ulozi. Međutim, umjesto dociranja hrvatskom igraču engleski novinar ističe:"unatoč ljubavi prema pivu i cigaretama Brozović je trčao više od bilo kojeg igrača na Svjetskim prvenstvima, odradio je rudarski posao za Modrića i Kovačića protiv Japana i još je imao snage zabiti gol iz jedanaesterca"!

Marcelo Brozović je prije nekoliko dana, u dvoboju s Japancima, u susretu osmine finala Svjetskog prvenstva koji je trajao preko 130 minuta, pretrčao fascinantnih 16,7 kilometara. Time je popravio vlastiti rekord uspostavljen na prošlom Svjetskom prvenstvu kada je u polufinalnom srazu s Englezima imao 400 metara manje. Izvjestitelj Mirrora taj je detalj dobro upamtio. Brazilci bi priču o Brozoviću tek mogli zaključiti u petak navečer. Ako im hrvatski nogometaš pošalje fotku iz svlačionice kako puši cigarete i pije pivo...



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
16. travanj 2024 14:15