NELSON ALMEIDA Afp
VEČER UOČI OKRŠAJA

Brazilci zanijemili! Hrvati stigli na zadnji trening uoči Vatrenih i ‘ušutkali‘ ih jednom rečenicom

Hrvatska se Brazila ne smije bojati, to je prvi preduvjet da se može nečemu nadati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 19:11

Došli smo na trening Brazila na Al Arabi stadion i njihovim novinarima kazali:

- Dečki, ovo vam je posljednji trening u Dohi.

Zanijemili su. Za koji tren neki su se smješkali, drugi vjerojatno mislili što ovaj priča. Jedan iz drugog reda je prijeteći mahao kažiprstom.

- Vama je ovo posljednji trening u Dohi.

- Sigurno, zadnji put smo na treningu Brazila - nastavili smo.

Uoči četvrtfinala došli smo još jednom pogledati Selecao. Bilo je informacija da pojedini imaju zdravstvenih problema, više ih je kašljalo dva dana ranije na treningu otvorenom za medije, ali po onome što smo vidjeli svi su dobro. U akciju se vratio i Alex Sandro koje je u tih dvadesetak minuta, koliko smo bili nazočni, radio s kolegama.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Kome je u četvrtak bio posljednji trening vidjet ćemo u petak, ali Hrvatska se Brazila ne smije bojati, to je prvi preduvjet da se može nečemu nadati.

Ozračje kod Brazilaca uvijek je ležerno. Brojne novinarske, televizijske i ine medijske ekipe okružile su igralište s tri strane. Igrači su bili na centru i tamo svi skupa igrali "ševu", da bi kasnije radili vježbe promjene pravca.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Brazilski novinari s kojima smo razgovarali misle kako izbornik Tite neće mijenjati momčad koja je igrala jako dobro i svladala Južnu Koreju 4:1. Iako je Alex Sandro u akciji, ti s kojima smo razgovarali veće šanse daju opciji da Danilo ostane na lijevom beku, a Militao na desnom. Ipak, ne treba to primiti zdravo za gotovo. Eder Militao je trenirao s naušnicom na lijevom uhu, i takve su stvari kod njih moguće.

U brazilskih igrača je golem optimizam, kao i navijača. No, novinari nisu svi toliko sigurni.

- Bit će to vrlo teška utakmica, nismo vašu opasku o zadnjem treningu shvatili baš kao puku šalu – kazao nam je jedan.

Izbornik Tite također je bio izvrsne volje. Stalno u nekim komunikacijama sa suradnicima. Svako toliko smijao se i tapšao ih. Možda su pričali viceve? Brazilci se već pale na ogled s Argentinom u polufinalu. Oni su uvijek golema priča, ali bole ih optužbe da proslavama golova ne poštuju suparnike.

Kratko smo mogli ostati na treningu, baš kad je Tite počeo s igrom na dva gola zamolili su nas da napustimo lokaciju.

image
NELSON ALMEIDA Afp
image
NELSON ALMEIDA Afp


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
20. travanj 2024 05:45