TOM DUBRAVEC Cropix
SUDAČKA ANALIZA by OPTIMA RENT

Bruno Marić: Kada sam vidio kako su u VAR sobi povukli crtu kod zaleđa, ispada da smo teško oštećeni!

Spornu situaciju s utakmice Hrvatske i Belgije za SN je prokomentirao SN Bruno Marić
Piše: Bruno marićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 16:39

U 17. minuti susreta Hrvatskoj je dosuđen kazneni udarac. Nakon toga sudac je pozvan na pregled snimke, jer se u trenutku upućivanja lopte radilo o minimalnom položaju zaleđa Dejana Lovrena, koji se uključio u igru. VAR je pozvao suca da donese odluku, radi li se o utjecaju.

Sudac je nažalost donio odluku kako je to kažnjivo zaleđe, jer je Dejan Lovren ušao u duel s obrambenim igračem, aktivirao se na taj način te je poništen kazneni udarac. Naravno, ako smo dobro shvatili sve iz ponovljenih snimki.

Sam kazneni udarac na Kramariću ne spada u kategoriju eklatantnih, ali ga sigurno VAR ne bi korigirao.

Iako nemamo nešto za zamjeriti sucu Tayloru, jer je njegova izvedba bila vrlo korektna, ne možemo biti zadovolji s VAR-om. Već smo objasnili onu situaciju kada nam je poništen kazneni udarac, ali kada smo u poluvremenu lijepo vidjeli što su nacrtali za zaleđe, jako sam razočaran. Naime, mislim kako se ne radi o ramenu Dejana Lovrena, već o nadlaktici, koja nije dio tijela koji se crta, jer nadlakticom ne možemo postići pogodak. Tako ispada da smo grubo oštećeni.

Ali sve i da je to točno nacrtano, radi se o milimetrima za duel između igrača, koji nakon toga nisu sudjelovali u incidentu za kazneni udarac. Da, reći ćemo takva su pravila nogometne igre, ali ova odluka nema nogometnu dušu i točka!

PONIŠTENI PENAL HRVATSKE POGLEDAJTE OVDJE


MUNDOCAST S ILIJOM LONČAREVIĆEM

Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
25. travanj 2024 11:42