Fernando Rapallini s hrvatskim igračima

 MANAN VATSYAYANA Afp
SUDAČKA ANALIZA by OPTIMA RENT

Bruno Marić: Sudac je radio ono što suci u Katru do sada još nisu i zato je bio sjajan

‘Sudac je u potpunosti bio iznad kvalitete utakmice‘, smatra hrvatski stručnjak
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2022. 14:42

Za SN analizira Bruno Marić:

Sudac Fernando Rapallini od prve je minute utakmice bio na visokoj razini. Kako je to i inače njegov stil, svirao je mali broj prekršaja, unatoč dosta energičnih startova obje ekipe. Drugačije je radio od sudaca koje smo do sada gledali, a što smo mi zazivali kao jedan od alata. Već u 5. minuti je jasno upozorio sve igrače na međusobno potezanje/držanje u kaznenom prostoru, prilikom ubacivanja iz kuta. Isto je ponovio kod tzv. skraćenog kornera za Maroko, nakon što je Modrić napravio prekršaj uz aut liniju. Važno i korisno!

U 45+1. minuti igranje rukom igrača Maroka nakon obrane vratara Maroka nije bilo kažnjivo i sudac je dobro procijenio, čak i jasno pokazao da je vidio i da nema kažnjive ruke.

image

Fernando Rapallini i Sofyan Amrabat

ODD ANDERSEN Afp

Drugo poluvrijeme sudac je nastavio u istom ritmu. Sjajna priprema za utakmicu urodila je plodom. Prepoznao je opasnost kaznenog prostora u prekidima igre od samog početka utakmice, te nastavio s upozorenjima igračima. To je vrlo jasno napravio u 52., te prije dva udarca iz kuta u 72. minuti. U 80. je ponovno učinio isto nakon skraćenog kornera koji je izveo Majer. Time je potpuno prevenirao potencijalne kaznene udarce, a posljedično i vječitu raspravu na tu temu.

Prvu opomenu je pokazao u 78. minuti, potpuno opravdano nakon prekršaja na Modriću.

Sudac je u potpunosti bio iznad kvalitete utakmice. Bravo!

Linker
16. svibanj 2024 09:44