Aleksandar Mitrović

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
KOMBINACIJE ZA PROLAZ

Cijela Srbija navija za njih! Srbi jako blizu ispadanja, evo što se sve treba poklopiti za spas Orlova

‘Nadam se da će u posljednjoj utakmici sve ovisiti o nama‘, poručio je Aleksandar Mitrović
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. studeni 2022. 15:19

Nije prošlo puno vremena od ‘nabrijavanja‘ srpskih nogometnih reprezentativaca uoči utakmice s Brazilom. Naravno, paljenju atmosfere uoči premijere na ovogodišnjem Mundijalu priključili su se i tamošnji mediji svojim bombastičnim naslovima, ali taj se njihov balon brzo ispuhao.

Brazil je ostvario čistu i potpuno zasluženu pobjedu protiv Srbije (2:0), potom je Srbija danas remizirala s Kamerunom odigravši 3:3 nakon vodstva od 3:1 i praktički dobivene utakmice.

Potvrdio je to i srpski napadač Aleksandar Mitrović.

- Teška utakmica, već dobivena. Ispustili smo tri boda malo naivno i moram pogledati utakmicu da vidim što se događalo. Naivno smo primili tri gola. Ispustili smo pobjedu, šta je - tu je, idemo dalje – kazao je napadač Fulhama.

I nakon svih onih ‘prijetnji‘ uoči utakmice s Brazilom, Srbija je nakon prikazanog u prva dva kola i tek jednog osvojenog boda došla do toga da večeras mora navijati za – Brazil!

- Mogao sam i ja bolje, imao sam šansu, polušansu, ali navijamo večeras za Brazil i nadam se da će u posljednjoj utakmici sve ovisiti o nama – rekao je Mitrović u izjavi za TV Arena sport.

A Brazilci su se nakon remija Kameruna i Srbije našli u poziciji da mogu već u 2. kolu osigurati prolaz u osminu finala SP-a. Za to im, dakako, treba pobjeda protiv Švicarske. Međutim, večeras može proći i Švicarska kojoj je za osminu finala također potrebna pobjeda.

Srbija, dakle, mora navijati za Brazil koji bi u slučaju pobjede protiv Švicarske omogućio Stojkovićevoj momčadi da u posljednjem kolu odlučuje o svojoj sudbini.

Međutim, u igri je i dalje i Kamerun, koji će se u 3. kolu susresti s Brazilom koji bi do tada već mogao riješiti pitanje prolaska. Kamerunci bi za prolaz trebali svladati Brazil. Puno toga bit će jasnije nakon utakmice Brazila i Švicarske, a jasno je da Srbi u svakom slučaju trebaju veliku pomoć Selecaa ako žele vidjeti eliminacijsku fazu Mundijala.

Tablice omogućuje Sofascore



"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
13. travanj 2024 11:51