TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
REAKCIJE STRANIH MEDIJA

Čitava Europa se naklonila sjajnim Vatrenima, a Talijani Marku Livaji! ‘Čini se da se sad napokon skrasio‘

Španjolska Marca najboljim je ocjenama nagradila trojac Kramarić-Gvardiol-Lovren
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. studeni 2022. 14:36

‘Doprvak je živ‘, donosi španjolska Marca naslov u izvještaju s utakmice Hrvatske i Kanade.

‘Balkanska momčad podigla se nakon uvodnog pogotka Daviesa s dva gola Kramarića i poslala Kanadu kući‘, piše autor i dodaje da je Hrvatska do pobjede stigla iskustvom i kvalitetom.

‘Kod drugog gola Kramarić je pokazao spektakularnu kontrolu u kaznenom prostoru, Kanađani su ga ostavili samog. Majerov pogodak spustio je zastor. Belgija i Hrvatska zatvorit će skupinu. Treći protiv drugog sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, a jedan od njih ima velike izglede za ispadanje‘, donosi Marca koja je najboljim ocjenama, trojkama, nagradila Andreja Kramarića, Joška Gvardiola i Dejana Lovrena.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Francuski Le Parisien ističe kako je Hrvatska izbjegla kolaps nakon ranog vodstva suparnika.

‘Svjetski doprvaci imali su nalet ponosa protiv obećavajuće sjevernoameričke reprezentacije. Za Kanadu je sve počelo kao iz snova golom Daviesa, ali se ubrzo sve preokrenulo kad je Kramarić s dva gola kaznio Kanadu i poslao je kući. Utakmica Hrvatske i Belgije bit će zlata vrijedna za jedne i druge‘, pišu Francuzi.

L‘Equipe pak donosi kako je Hrvatska srušila Kanadu ‘na ponosu‘.

‘Potaknuti riječima kanadskog izbornika, nošeni posebice Kramarićem i Kovačićem, Hrvati su, loše startajući, razbili Kanadu i tako stekli priželjkivanu poziciju uoči posljednje utakmice protiv Belgije‘.

Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport u komentaru utakmice Hrvatske i Kanade ističe:

‘Ponekad je za rješenje problema u životu dovoljno promijeniti perspektivu. Hrvatska je kroz studeni tražila napadača i pronašla ga je kad je premjestila Kramarića iz sredine na desno krilo‘.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Autor piše kako je Hrvatska nakon rano primljenog pogotka imala dva puta; živčani slom ili smirena reakcija.

Modrić i Kovačić preuzeli su kontrolu utakmice. Ostali su mirni, kontrolirali brzinu i podizali kvalitetu, a Brozović je kao treći veznjak upotpunio sliku‘.

Potom Gazzetta opisuje pogotke Vatrenih uz zaključak:

‘Hrvatska je živa i bori se za osminu finala, čak i s velikom smjenom generacija. Dalić zna da će protiv Belgije krenuti kao favorit, a je li to dovoljno, pitajte De Bruynea‘.

Portal Football Italia podsjeća čitatelje na bogatu povijest Marka Livaje na Apeninima. Napadač Hajduka je kao talentirani tinejdžer stigao u milanski Inter, potom se tražio na posudbama te u Španjolskoj i Grčkoj, a imao je i dosta problema izvan terena.

‘Čini se da se sad napokon skrasio, impresionirao je svojom partijom na Svjetskom prvenstvu‘.

Slovenski Sportal podsjeća kako je hrvatska reprezentacija zadržala tradiciju neporaženosti u utakmicama 2. kola skupine na velikim natjecanjima, dok je Kanada ostala bez izgleda za prolaz.

‘Slovenskim susjedima bit će dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Belgije za plasman u osminu finala‘.

Mnogi su se strani mediji pozabavili i u najmanju ruku nepristojnom najavom kanadskog izbornika koji je i nakon utakmice pokazao da mu bonton nije jača strana.

‘Ja kada izgubim, pozdravim protivnika i čestitam mu. Kanadski selektor me nije sačekao, odmah je otišao. Gospodin je očito ljut, kvalitetan je trener, ali očito bi još trebao naučiti neke stvari‘, prenosi Klix.ba izjavu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Isto tako, brojni svjetski mediji prenose i Kramarićevu izjavu:

‘Želim zahvaliti Kanadi za motivaciju. Hrvatska je pokazala tko će koga je*ati‘, izjavio je napadač Vatrenih.


"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
19. travanj 2024 14:06