CHARLY TRIBALLEAU Afp
BIZARNI SUKOBI

Crna strana francuskog srebra! Cure novi detalji: Tri dana prije finala saznali vijest koja je sve uznemirila

‘Donijeli smo milijune eura Savez s naslovom viceprvaka svijeta i htjeli su nas vratiti prebrojavajući novac‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. prosinac 2022. 13:32

Polako u javnost cure brojni unutarnji problemi koje su imali Francuzi za vrijeme SP-a u Kataru, na kojem su osvojili srebrnu medalju izgubivši u spektakularnom finalu protiv Argentine nakon raspucavanja 11-eraca.

Naime, Francuski nogometni savez želio je napraviti brojne uštede kod povratka reprezentacije koje su na kraju su jako uznemirile osoblje i igrače reprezentacije, izvještava Le Parisien.

Ustvari, pregršt toga nije bilo ružičasto iza kulisa francuske momčadi na Svjetskom prvenstvu. Tenzije oko sukoba Karima Benzeme i izbornika Deschampsa poznate su već neko vrijeme, a Le Parisien je otkrio i ostale problematične situacije koje nemaju veze s terenom.

Prema poznatom dnevniku, uštede koje je Savez želio napraviti bile su izvor nesporazuma, a potom i trvenja između tijela Saveza koje vodi Noël Le Graët i "grupacije" Didiera Deschampsa. Osim što je dio osoblja zaboravljen u podjeli telefona i SIM kartica, osim što je Savez odbio platiti dodatak za ukrašavanje dijela hola hotela Al-Messila u plavo-bijelo-crvenu boju, problem aviona na koncu je bila kap koja je prelila čašu.

image
CHARLY TRIBALLEAU Afp

Tri dana prije finala protiv Argentine, igrači Didiera Deschampsa saznali su da je Savez za njih rezervirao jeftini povratni let zrakoplovom Air Portugal. Savez je na kraju morao popustiti pod pritiscima osoblja i igrača, konačno rezerviravši let putem komfornog Air Francea na kojem su neki - ne igrači - bili u ekonomskoj klasi.

"Donijeli smo milijune eura Savez s naslovom viceprvaka svijeta i htjeli su nas vratiti prebrojavajući novac. To je jadno", kazao je netko od igrača Le Parisienu.

Noël Le Graët bio je donekle pošteđen kritike igrača, jer je šef Federacije bio u Kataru tijekom cijelog turnira i nije brinuo o letovima. To je bio posao Florence Hardouin, generalne direktorice, koju se u Kataru najčešće spominjalo kada je trebalo pronaći krivca za lošu atmosferu koja se uvukla u svlačionicu.

Linker
19. travanj 2024 08:30