Fatma Samoura, glavna tajnica FIFA-e

 VALERIANO DI DOMENICO Afp
NACIJA STREPI

‘Da, koristit ćemo vračeve! Nemam pojma djeluje li to ili ne, ali taj čovjek mora otići u Katar...‘

Glavna tajnica FIFA-e, žena iz Senegala, jasno je rekla što misli o učešću Sadija Manea na SP-u.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2022. 17:15

Kraljevstvo za Sadija Manea! Doslovce bismo tako mogli nazvati priču u kojoj Senegal vodi mrtvu utrku s vremenom uoči početka Svjetskog prvenstva. Jer, nacionalna zvijezda, predvodnik aktualnih prvaka Afrike ima problema s ozljedom koju je zadobio ovoga utorka u 20. minuti utakmice svog Bayerna protiv Werdera (6:1). Tetiva je u pitanju, a za liječenje bi se mogli koristiti čak i - vračevi!

Potvrdila je to, ni manje ni više nego - prva žena svjetskog nogometa! Gospođa Fatma Samoura radi na mjestu Glavne tajnice FIFA-e. Desna ruka predsjednika Giannija Infantina dolazi iz Senegala, a nakon što se saznalo za težinu Maneove ozljede, brzo je pohitala poslati mu poruku ohrabrenja.

Izbornik Aliou Cisse još uvijek nije objavio konačan popis putnika za Katar, a jasno, to i neće učiniti sve dok ne bude dobio informaciju o tome hoće li, barem malo, moći računati na Manea. Prve procjene govore da će napadač Bayerna morati mirovati oko mjesec dana, što je dakako predugo za čekanje Senegalcima.

- Da, koristit ćemo vračeve! Nemamo pojma o tome jesu li učinkoviti ili ne, ali u ovakvom trenutku koristit ćemo ih svakako. NAdamo se čudu, Sadio mora biti na Svjetskom prvenstvu - rekla je Samoura.

image

Sadio Mane

RONNY HARTMANN/AFP/PROFIMEDIA Ronny Hartmann/afp/profimedia

Izvori bliski senegalskom savezu tvrde da će izbornik Cisse svejedno zvati Manea, a popis bi trebao biti objavljen u petak. Ipak, nije isto hoće li Mane samo biti u zrakoplovu i u kampu reprezentacije ili pak zaigrati i voditi Senegal prema pobjedama u Katru.

Senegalci otvaraju SP utakmicom protiv Nizozemske, 21. studenog, a glavni liječnik reprezentacije Manuel Afonso već je u Munchenu gdje usko surađuje s Bayernovom medicinskom službom po pitanju što bržeg Maneovog oporavka. Prva dijagnoza. ozljeda fibule na desnoj nozi ne zvuči obečavajuće...

Predsjednik Senegala Macky Sall odmah je na Twitteru objavio: "Sadio, imaš srce lava, želim ti brzi oporavak", a reagirao je i Augustin Senghor, predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza koji je samo kratko poručio da je vrlo zabrinut...

- Držimo palčeve da će ipak biti s nama, mada smo vrlo zabrinuti - napisao je.

Iz Bayerna su nakon prvih pretraga ostali rezervirani po pitanju igračeva stanja, navevši da će za potpunu evaluaciju Maneove ozljede morati biti učinjeno još nekoliko pretraga. Zasad je tek potpuno jasno da će propustiti ogled sa Schalkeom ove subote.

Linker
19. svibanj 2024 14:51