KARIM JAAFAR Afp
NOKAUT FAZA

Dalić je opet bio ‘dijete sreće‘, no prođe li Hrvatska skupinu, put do završnice bit će teži nego u Rusiji

Za Hrvatsku je prolazak skupine F, dakako, imperativ, a u tom slučaju slijedi ‘križanje‘ sa skupinom E
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. travanj 2022. 22:18

Opet je naš izbornik Zlatko Dalić bio “dijete sreće”, kuglice su “pomazile” Hrvatsku i naša je momčad smještena u “skupinu snova”. U osminu finala plasirat će se dvije najbolje plasirane momčadi iz svake skupine, za Hrvatsku je prolazak skupine, dakako, imperativ, a u tom slučaju slijedi “križanje” sa skupinom E, u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te Kostarika ili Novi Zeland.

Logično je, dakle, očekivati da će se iz naše skupine među 16 najboljih plasirati Belgija i Hrvatska, dok bi iz skupine E dalje trebali otići papirnati favoriti Španjolska i Njemačka. Prvoplasirani iz skupine E igrat će protiv drugoplasiranoga iz skupine F i obrnuto, ne bude li iznenađenja, bit će to spektakularne utakmice, koje po zvučnosti imaju težinu polufinala SP! Dvije će jake momčadi, eto, već nakon prvog koraka u “nokaut” dijelu natjecanja, morati napustiti Katar...

image
FRANCK FIFE Afp

U nastavku natjecanja, u četvrtfinalnim dvobojima, najbolji iz skupina E i F sučelit će se s najboljima iz skupina G (Brazil, Švicarska, Srbija, Kamerun) i H (Portugal, Urugvaj, Gana, Južna Koreja). Dakle, nakon još kako prolazne skupine, pred Hrvatskom će, osigura li plasman u drugi dio natjecanja, biti vrlo zahtjevni suparnici, put do završnice natjecanja bit će neprijeporno teži nego što je bio na SP u Rusiji, kad je Hrvatska u osmini finala i u četvrtfinalu igrala protiv Danske, odnosno Rusije.

Linker
26. travanj 2024 18:53