TOM DUBRAVEC/CROPIX
KAKO NA MAROKO

Dalić je u problemima, četiri standardna vjerojatno neće startati, odaberite naš najbolji sastav!

Kojih 11 igrača biste vi izveli protiv Maroka u borbu za treće mjesto na Svjetskom prvenstu?
Piše: SNObjavljeno: 16. prosinac 2022. 19:15

Hrvatska nogometna reprezentacija će u subotu od 16 sati u dvoboju s Marokom loviti brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Uoči tog susreta četiri su hrvatska reprezentativca preskočila trening i, kako je najavljivao izbornik, to vjerojatno znači da neće zaigrati od prve minute.

Marcelo Brozović od ranije vuče problem sa zadnjom ložom, a Josipa Juranovića muči list. Osim njih dvojice, na posebnom fitness treningu, odvojenom od ostatka ekipe, bio je i Dejan Lovren koji je osjetio zamor i sitne probleme. Nikola Vlašić je pak otpao zbog viroze.

"Službeno svi su u konkurenciji za nastup, radi se o poštedi i prevenciji s određenim sitnim poteškoćama", pojasnio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Njegove riječi protumačene su kao potvrda da se ne radi o težim ozljedama, ali i da spomenuta četvorica neće početi od prve minute u susretu s Marokom. Na desnom boku trebao bi igrati Josip Stanišić, dok bi stopersku poziciju mogao popuniti Josip Šutalo. Priliku u sredini bi mogao dobiti Lovro Majer, a u napadu Mario Pašalić.

Postoji i varijanta da Andrej Kramarić odigra desno, a u špici bude Marko Livaja kao što je to bilo u susretima s Kanadom i Belgijom. Hrvatska bi tako trebala, prema najavama, igrati u sastavu: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa (Barišić) – Modrić, Kovačić – Kramarić, Majer, Perišić – Livaja.

Slažete li se s odabirom izbornika Zlata Dalića ili biste nešto mijenjali? Koga biste vi htjeli vidjeti u početnih 11?

Odaberite hrvatsku formaciju i sastav za Maroko:

jQuery(function(){swParams={id:14,loadFront:false,fullNames:false,namesUp:true,finalsTotal:true},sw.init("spWdgtContainer",swParams)});


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Linker
19. travanj 2024 14:02