TOM DUBRAVEC Cropix
IZBORNIKOVA PRESICA

Dalić neugodno iznenadio, miljenik Hajdukovih navijača ne igra: ‘Imali smo mali problem s Livajom...‘

Izbornik hrvatske reprezentacije najavio je danas u Rijadu jedini pripremni susret Vatrenih uoči SP-a
Piše: Andro PolićObjavljeno: 15. studeni 2022. 14:59

Uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije u Rijadu na stadionu Prince Faisal bin Fahad (13 sati po hrvatskom vremenu), izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji najavio je susret, ali i pomalo neugodno iznenadio navijače rekavši kako Marko Livaja ima manju ozljedu.

Dobra je vijest da bi povratnik od ozljede Marcelo Brozović trebao odigrati veći dio susreta. Bit će to posljednja provjera Vatrenih uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Brozović će igrati malo više nego prije, potrebna mu je minutaža, koristit ćemo ga veći dio utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima malu ozljedu mišića od udarca iz prošle utakmice, poštedjet ćemo ga današnjeg treninga i sutrašnjeg dvoboja. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo kalkulirati s minutažom, imamo pravo na šest izmjena, dat ćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u posljednje vrijeme - rekao je izbornik.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Utakmica je prvotno trebala biti igrana u 13 sati po lokalnom vremenu, međutim, počet će dva sata kasnije nego je planirano.

- Naša utakmica protiv Maroka je u isto doba, ali htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom da je vrlo vruće u 13 sati, kako bi sačuvali nešto dodatne svježine u igračima - pojasnio je izbornik.

Najavu sutrašnje utakmice dao je i Marcelo Brozović.

- Sutra će biti dobra utakmici, borbena su ekipa, dat će sve od sebe. Moramo ući u utakmicu 100% i, naravno, nadam se pobjedi. Osjećam se jako dobro, krenuo sam u zadnja dva tjedna, ušao sam u zadnje dvije utakmice za klub nekih 20-30 minuta. Sutra ću možda igrati malo više u dogovoru s izbornikom, imamo još par dana nakon Saudijske Arabije za pripremu i nadam se da ću biti spreman. Odigrat ću sutra vjerojatno 70-75 minuta, imam još par dana za pripremu nakon sutrašnje utakmice i nadam se da ću biti na 100% - rekao je Brozović.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Izbornik dobro poznaje sutrašnjeg protivnika Vatrenih.

- Nadam se dobroj utakmici i da ćemo se prikazati publici u dobrom svjetlu. Drago mi je osobno da sam došao ovdje sa svojom reprezentacijom. Došli smo odigrati utakmicu s dobrim suparnikom, pratim njihovu reprezentaciju i ligu. Puno se toga promijenilo otkad sam otišao iz Saudijske Arabije, očekujem težak dvoboj, nadam se da neće biti ozljeda i da će obje reprezentacije odraditi dobar test. Trebala nam je utakmica, Saudijska Arabija je slična reprezentacija kao Maroko. Pokazali su nam dobru volju i dobrodošlicu, potrošit ćemo ova četiri dana za dobru pripremu, a ujedno, blizu smo i Katara. Saudijska Arabija je kvalitetan protivnik i želim im svu sreću na Svjetskom prvenstvu - rekao je Dalić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Sutra je i poseban dan za senatora Domagoja Vidu.

- Vida će sutra upisati 100. nastup. Jako nam je bitan, kad netko dosegne 100 utakmica u reprezentaciji onda ulazi u legendu. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je 100. utakmicu, on je dobri duh naše momčadi. Pravi profesionalac i ono što treba biti svaki igrač, on je primjer za to - komentirao je izbornik.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Za kraj, Dalić je rekao kako će i kapetan sigurno odigrati barem jedan dio utakmice protiv Saudijske Arabije.

- Rasporedit ćemo minutažu da svi budu u istoj potrošnji. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, nećemo ih siliti da igraju cijelu utakmicu ili veći dio, ali bit će na terenu - zaključio je Dalić.

Linker
24. travanj 2024 11:51