ANTE CIZMIC Cropix
NIJE U ŠOLDIMA SVE

Dalić odbio ponudu od 30 milijuna eura: ‘Došli su po mene, rekao sam - NE, vratili su se nakon pola godine...‘

‘Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod i moja država‘
Piše: SNObjavljeno: 16. studeni 2022. 21:19

Hrvatska je s 1:0 pobijedila Saudijsku Arabiju u zadnjoj provjeri prije Svjetskog prvenstva. Vatreni će u Katru igrati u skupini sa Marokom, Belgijom i Kanadom, a uoči novih izazova izbornik Zlatko Dalić je gostovao u HRT-ovoj emisiji ‘U svom filmu‘.

Dalić je otkrio kako je jednom razmišljao o ostavci na mjestu izbornika. Bilo je to prošlog ljeta uoči odlučujuće utakmice Hrvatske i Škotske na Euru. Vatreni su slavili s 3:1 i prošli u osminu finala gdje je slavila Španjolska.

"Europsko prvenstvo, igramo protiv Škotske presudnu utakmicu. Ako pobijedimo prolazimo grupu, ako ne pobijedimo ispadamo. Ja sam donio odluku sam sa sobom ako ne pobijedimo da ću dati ostavku i da neću biti izbornik reprezentacije. To sam ja odlučio, no pobijedili smo Škotsku i otišli u osminu finala", rekao je Dalić.

Izbornik se prisjetio i bolnog poraza od Francuske od 4:2 u finalu SP-a 2018. godine. Dalić nije skrivao nezadovoljstvo suđenjem.

"Što bih promijenio u toj utakmici? Suca! Dva gola nisu bila čista. Prvi gol je pao nakon faula kojeg nije bilo, a drugi nakon penala", rekao je Dalić pa otkrio kako je zbog Vatrenih odbio i bogati ugovor:

"Kad su stigle bogate ponude govorili su mi da iskoristim tu situaciju i uzmem novce. Nakon Svjetskog prvenstva sam ostao jer to sve vrijeme sam govorio o zajedništvu i domoljublju i to sam propagirao. Da sam tada otišao za novcima, kakvu bih poruku ja poslao i mladim ljudima i svima u Hrvatskoj? Govorim jedno, radim drugo. Dovoljno sam bogat čovjek, ne mislim materijalno, nego imam sve sređeno u životu, obitelj, dva sina s fakultetima. Nije bilo te situacije, iako je bilo strašnih ponuda, posebno od jednog kineskog kluba. Ponuđen mi je ugovor 10 milijuna eura neto po godini i trogodišnji ugovor. Ja sam se zahvalio. Predsjednik kluba se vratio nakon pola godine. Ponovno sam rekao da nema tih novaca da napustim hrvatsku reprezentaciju. Nikad mi nije bilo žao, ponosan sam na tu svoju odluku", zaključio je Dalić.

Linker
15. travanj 2024 13:58