OZAN KOSE Afp
REAKCIJA IZBORNIKA

Dalić: Samo jednu stvar mogu zamjeriti svojim igračima! Ovo je sasvim drugačija situacija nego u Rusiji

Hrvatska i Maroko odigrali su 0:0, a nedugo nakon posljednjeg zvižduka oglasio se izbornik Zlatko Dalić
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2022. 13:30

Izostala je pobjeda u prvom kolu skupine F. Hrvatska i Maroko remizirali su u srijedu na Al Bayt stadionu (0-0), a Zlatko Dalić nakon utakmice je rekao:

- Teška utakmica. To smo i očekivali. Protivnik je bio kompaktan i stajao je u bloku. Opasni su Marokanci u kontra napadu. Imali smo kod većine igrača podignutu ručnu. Premalo je bilo dubine, okomitih lopti, a stvorene prilike nismo iskoristi. Nedostajalo je više odlučnosti, u uvodu će izbornik.

Otvorili smo Svjetsko prvenstvo s jednim bodom?

- Znamo da trebamo 4-5 bodova za proći skupinu.

image
FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp

Koliko ste zadovoljni s igračima poput Dejana Lovrena koje neki nisu očekivali u prvih 11? Startao je i Vlašić koji je kasnije izašao...

- Odlučili smo se za iskustvo. Trebalo nam je iskustvo otraga. Nikola se, nažalost, ozlijedio. Šteta što nije zabio gol iz one šanse. Bilo je teško. Mogu malo zamjeriti što nije bilo više odlučnosti i okomitosti, a falilo je i hrabrosti. Drugačija je situacija nego prije četiri godine. Mi smo sada meta svima. Idemo dalje, nemamo za čime žaliti, zaključio je izbornik Dalić.

Vatreni sljedeću utakmicu na Svjetskom prvenstvu igraju ove nedjelje od 17 sati, a suparnik nam je Kanada.

"Imali smo igrače koji su bili jako vidljivi na terenu i neke koji su bili previše samozatajni. Tri igrača Vatrenih nisu bila na razini utakmice." Tim je riječima naš proslavljeni trener Ilija Lončarević komentirao utakmicu između Hrvatske i Maroka u našem novom Mundocastu. Pogledajte što je još legendarni Lončarević rekao u našem podcastu:

Linker
29. studeni 2023 10:47