Atmosfera iz zraka

 MARTIN COSSARINI Anadolu Agency Via Afp
TOTALNA OPSADA

Dan nakon titule iz Buenos Airesa stižu nevjerojatne slike, a ono najžešće tek dolazi

Na ulicama argentinske prijestolnice igrače će dočekati više milijuna ljudi.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. prosinac 2022. 18:50

Nogometaši Argentine su napustili Katar, Leo Messi je na društvenim mrežama poslao fotografiju s pokalom u rukama, a doček trofeja na kojeg su u njegovoj domovini čekali 36 godina bit će spektakularan. Oni koji će u utorak izaći na ulice Buenos Airesa kako bi pozdravili Messija i društvo brojat će se u milijunima. Svjesne su jako dobro argentinske vlasti kako njihovim sunarodnjacima ništa drugo neće biti važno osim da pozdrave najbolje na svijetu pa su odlučili kako će utorak biti neradni dan.

image
AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Zrakoplov s argentinskim nogometašima stići će u Buenos Aires u utorak u ranim jutarnjim satima, a oni će odmah nakon kratkog predaha podijeliti sreću s navijačima. Karavana s otvorenim autobusima krenut će u 10:30 sati po lokalnom vremenu (14:30 po srednjeuropskom) od prostorija argentinskog nogometnog saveza ulicama glavnog argentinskog grada u smjeru Obeliska, jednog od najprepoznatljivihih simbola Buenos Airesa, i tamo stići u 12:30 sati, gdje će se odvijati središnji dio proslave.

Još nije potvrđeno, ali je vrlo izvjesno kako će nogometaši potom produžiti do predsjedničke palače Case Rosade na čijem će se balkonu sa peharom pojaviti Lionel Messi. Na istom mjestu, s istim peharom u rukama je 1986. godine pred navijače izašao Diego Maradona.

image
AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Inače, dan nakon lude proslave osvajanja naslova svjetskih prvaka, s ulica Buenos Airesa stižu nevjerojatne fotografije. Ni iza lude noći nije sve završilo, dapače, jutros je u glavnom argentinskom gradu viđeno mnoštvo ljudi u, da parafraziramo, svakakvim stanjima. Neki su bili i onesviješteni, neki zaogrnuti zastavama... A ono pravo slavlje tek će započeti...

Linker
17. svibanj 2024 11:46