Dani Alves

 ISABELLA BONOTTO Afp
FENOMEN S GREŠKOM

Dani Alves kritizirao glavnu zvijezdu PSG-a i nekadašnjeg suigrača: ‘Mbappe ne shvaća jednu stvar...‘

‘Veliki igrač uvijek treba znati i razumjeti s kim igra, vaši suigrači obogaćuju vaše kvalitete...‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. studeni 2022. 16:44

“Nikad u životu nisam vidio veći ego. Netko bi trebao podsjetiti Kyliana Mbappéa da je Lionel Messi imao 23 godine, a tadaj e već imao četiri Ballon d‘Ora", rekao je prošlog kolovoza Englez Wayne Rooney o ponašanju francuske zvijezde za katalonske novine Sport.

Oglasila se sada još jedna legenda, doduše ona koja još uvijek igra nogomet i trenutno je u Kataru gdje sa svojom reprezentacijom slovi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje Mundijala. Radi se o 39-godišnjem Daniju Alvesu, koji ulazi s klupe kao zamjena na desnom beku za Danila.

U intervjuu za Gazzetta dello Sport, Alves je komentirao ponašanje Kyliana Mbappéa s kojim je dijelio svlačionicu u PSG-u dvije sezone (2017.-2019.), "Mbappé? Fenomen koji još nije shvatio da su oni koji igraju s njim u napadu veći fenomeni od njega. Da je u PSG-u Mbappé dao loptu Messiju i Neymaru, zabio bi 150 golova."

image
VINCENZO PINTO Afp

Alves je nastavio: “Neymar i Messi su jedinstveni: vide i rade stvari koje nitko drugi ne vidi ili ne može. Veliki igrač uvijek treba znati i razumjeti s kim igra, vaši suigrači obogaćuju vaše kvalitete.”

O svom načinu ponašanja, Mbappé je ranije ove godine bio jasan: “Mislim da sam ponekad u životu previše natjecateljski raspoložen. Dobro je biti konkurentan na terenu, ali ponekad u svakodnevnom životu to ne morate biti. Uvijek želim pokazati da sam najbolji, da mogu pobijediti, ali ne morate uvijek to pokazivati," rekao je Francuz za Wall Street Journal.

Linker
18. travanj 2024 23:39