Screenshot
APSOLUTNI FENOMEN

Dečko Pamele Anderson prozvao ga je ‘najvećim gov**m u svijetu nogometa‘, a sad stižu nove optužbe!

Njegove mentalne igre su "nepredvidive i proračunate", a naziva ga se i "Machiavellijem nogometa"
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 22. prosinac 2022. 22:18

Svjetsko prvenstvo u Kataru završilo je u nedjelju, ali se još uvijek vuku određeni repovi povezani s finalnom utakmicom između Argentine i Francuske. Argentinski reprezentativac čije je ime u potpisu gotovo svih kontroverzi povezanih sa završnicom Mundijala jest, pogađate, vratar Emiliano Martinez.

Uz neprimjereno gestikuliranje tijekom primanja nagrade za najboljeg golmana bliskoistočnog turnira i pozivanja na minutu šutnje za Kyliana Mbappéa u svlačionici "gauchosa", pristižu informacije i o novim Martinezovim nesportskim potezima.

Nakon što ga je bivši reprezentativac Francuske i dečko slavne Pamele Anderson Adil Rami prozvao ‘najvećim gov**m? u svijetu nogometa‘, ‘fenomen Martinez‘ je ipak malo stručnije objasnio ugledni psiholog sa sjevera Europe.

Geir Jordet, koji na Norveškoj školi sportskih znanosti predaje kolegij nogometne psihologije, u svojoj analizi na društvenim je mrežama istaknuo situaciju koja se odvila tijekom raspucavanja jedanaesteraca, kad je na red došao četvrti francuski izvođač Randal Kolo Muani.

image
DAVID KLEIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Klein/zuma Press/profimedia

"Čini se da Martinez komunicira i gestikulira s članom argentinskog osoblja pored terena o Kolo Muaniju, a zatim mu nekoliko puta govori ‘gledao sam te‘. Žuti karton je tu bio neizbježan", napisao je norveški sportski psiholog na Twitteru i dodao kako je argentinski vratar na koncu i dobio javnu opomenu, ali prekasno, budući da je već bio pobijedio.

image

S nagradom za nakboljeg vratara SP-a

FRANCK FIFE Afp

U svojoj drugoj objavi Jordet piše kako su Martinezove mentalne igre "nepredvidive i proračunate", te ga naziva "Machiavellijem nogometa".

image

Emiliano Martinez

TOMAS CUESTA Afp

Linker
03. svibanj 2024 00:10