President Gianni Infantino i Dejan Savičević

 ADEL OMERAGIC Anadolu Agency Via Afp
VATRENI LOVE IZNENAĐENJE

Dejan Savičević prognozirao okršaj Hrvatske i Brazila: ‘Hrvatima svaka čast, imali su i malo sreće...‘

‘Nisu nezasluženo došli do četvrtfinala‘, dodao je na priču o Vatrenima
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. prosinac 2022. 12:30

Uz Predraga Mijatovića, najbolji crnogorski nogometaš svih vremena Dejan Savičević koji trenutačno obnaša dužnost predsjednika Crnogorskog nogometnog saveza za podgorički dnevni "Vijesti" je prognozirao ishode četvrtfinalnih utakmica SP u Kataru. Počeo je dakako s prvom utakmicom, Brazil - Hrvatska.

- Na papiru je Brazil veliki favorit. Nije samo kvaliteta na strani Brazilaca, već i tjelesna snaga, što smo vidjeli u dosadašnjim utakmicama. Zato bi bilo veliko iznenađenje da Hrvatska prođe. Hrvatima svaka čast, imali su i malo sreće, ali nisu nezasluženo došli do četvrtfinala. Ipak, mislim da je Brazil preveliki zalogaj - veli Savičević, te nastavlja s drugim parovima, od kojih izdvajamo samo onaj Nizozemska - Argentina.

- Mislim da Argentina protiv Nizozemske nije favorit i da su šanse podjednake. Možda Argentinci imaju veće iskustvo, ali rekao bi da je sve ostalo na strani Nizozemske i za mene ne bi bilo nikakvo iznenađenje da oni prođu. Nisu me Argentinci oduševili. Messi je i dalje nositelj igre, ali nije to više Messi od kojeg treba strahovati. Ovo je njegovo posljednje svjetsko prvenstvo, sanja osvojiti trofej, kao i cijela Argentina uostalom, ali za mene su favoriti drugi - Francuska i Brazil. Ipak, ono što sam vidio jeste da su argentinski navijači najbrojniji i najvatreniji, i zbog njih, koji su prošli toliki put, od kojih su mnogi četiri godine skupljali novac za to, bilo bi možda lijepo da Argentina ode što dalje i osvoji naslov, što će po meni biti vrlo, vrlo teško - drži Savićević.

Linker
13. travanj 2024 06:57