FRANCK FIFE Afp
BITKA ZA POVIJEST

Deschamps najavio borbu za zlato: ‘Znam da bi Argentinci, a i neki Francuzi željeli da Messi osvoji naslov‘

Tricolori će pokušati postati tek treća zemlja koja će obraniti naslov svjetskog prvaka
Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2022. 13:54

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps dan uoči finalnog susreta na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine u kojem će "tricolori" pokušati postati tek treća zemlja koja će obraniti naslov kazao je kako virus koji je ovoga tjedna prisutan u njegovoj momčadi nije previše narušio pripreme za dvoboj.

Zbog bolesti tijekom ovoga tjedna redovito nisu trenirali braniči Dayot Upamecano, Ibrahima Konate i Raphael Varane, veznjak Adrien Rabiot te napadač Kingsley Coman. Konate. Coman i Varane nisu trenirali u petak, dok su se Rabiot i Upamecano, koji nisu igrali u srijedu u polufinalu protiv Maroka, potpuno oporavili.

"Poduzeli smo sve mjere opreza kako bismo se prilagodili situaciji i na najbolji se način nosili s njom. Učinili smo sve kako se bolest ne bi proširila, bilo bi bolje da se uopće nije pojavila", kazao je Deschamps.

Francuski izbornik je 1998. godine osvojio naslov svjetskog prvaka kao kapetan momčadi, a prije četiri godine i kao izbornik stoga je idealna osoba za smirivanje atmosfere u momčadi i fokusiranje na zadatak koji je pred njom.

"Nema stresa. Vrlo je važno ostati miran prilikom pripreme za utakmicu. Finale Svjetskog prvenstva je jedna utakmica, no kontekst je osobit. Znam kako bi Argentinci, a možda i neki Francuzi željeli da Messi osvoji naslov", dodao je Deschamps.

Kapetan francuske reprezentacije Hugo Lloris smatra kako je utakmica finala SP-a ipak veća od jednog igrača, pa bio to i Messi.

"Ovo je prevažan događaj, a da bismo se fokusirali na samo jednog igrača. Ovo je finale između dviju velikih nacija. Kada s druge strane imate igrača poput Messija naravno da morate obratiti pozornost na njega, ali ne smije se sve vrtjeti samo oko njega. Moramo biti spremni i na patnju u nekim situacijama, ali i isoristiti svoje dobre situacije. Imat ćemo plan igre koji ćemo morati poštivati iako će se uvijek pojaviti neke stvari na koje nećemo biti pripremljeni", rekao je Lloris.

I Francuska i Argentina će u nedjelju pokušati osvojiti treći naslov svjetskog prvaka. Argentina je bila prvak 1978. i 1986. godine, a Francuska 1998. i 2018.

Linker
20. travanj 2024 13:03