Didier Deschamps

 FRANCK FIFE Afp
VRUĆA TEMA U FRANCUSKOJ

Deschamps o mogućem povratku Benzeme: ‘Ne znam tko je to rekao, a ne znam ni što mi želite reći tim pitanjem‘

‘Ovdje brinem o 24 igrača. Ne vodim računa ni o nekim drugima koji nisu tu...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. studeni 2022. 16:30

Francuski izbornik Didier Deschamps obratio se medijima uoči posljednjeg dana grupne faze Svjetskog prvenstva u kojem će se Francuska suprotstaviti Tunisu. Novinare je posebno zanimalo što kaže na mogući povratak Karima Benzeme, koji se odlično oporavlja i mogao bi biti spreman za nokaut fazu turnira.

"Što se tiče Benzeme, znate situaciju. Ne znam tko je rekao da bi se mogao vratiti. Razgovarao sam s Benzemom kada je napuštao reprezentaciju zbog ozljede. Poslije ne znam što se događalo, a ne znam ni što mi želite reći ovim pitanjem. Ovdje brinem o 24 igrača. Ne vodim računa ni o nekim drugima koji nisu tu, poput Kimpembea ili Pogbe. Neću pričati o stvarima koje me ne zaokupljaju iz dana u dan", poručio je Deschamps.

Iz svega se da protumačiti da Deschamps više ne vidi Benzemu kao dio ove reprezentacije.

Upitan je francuski izbornik i hoće li protiv Tunisa u momčadi biti Mbappé, jer Francuzima ta utakmica nije posebno bitna, jer su praktički osigurali prvo mjesto u skupini.

"Njegovo tjelesno stanje je odlično".

Onda je stiglo i drugo pitanje. Bi li problem bio njegov ego ako ostane na klupi?

"Kylian nema ega. Napokon, on je važan, odlučujući i svojim nastupima donosi posebno svjetlo. Ali on je uvijek bio dio kolektivnog okvira. Nema više 18 godina, ima iskustva. A svi igrači žele igrati, imamo ih 24. Neće svatko moći započeti. Možete misliti i zamišljati što želite, ali ja imam podatke koje vi ne možete imati."

Većina javnosti je stava da će Mbappé igrati. zabio je tri gola, izgleda fantastično, te ne odaje dojam igrača kojem treba odmor.

Linker
24. travanj 2024 19:19