Joško Gvardiol na Srednjacima gdje je živio 2019. godine

 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
PRAVI RARITET

Dinamu stiže najveći bonus u povijesti hrvatskog nogometa, veći čak i od transfera - istog igrača!?

Na Maksimiru bi se, u slučaju najavljivanog rekordnog transfera HR nogometa, moglo dogoditi nešto posebno
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2022. 10:49

Joško Gvardiol (20) jedna je od najvećih priča Svjetskog prvenstva u Kataru. Fenomenalni mladi stoper Vatrenih zadivio je nogometni Globus, svakoga dana špekulira se gdje bi mogao nastaviti karijeru nakon Leipziga, koji će ga europski klub kupiti za ogroman novac, po kojem bi Joško postao najskuplji stoper u povijesti. Real, Chelsea, Tottenham, Manchester City... U eteru se vrte imena europskih nogometnih giganata koji ga žele u svom rosteru. Ovog ljeta ostao je u Leipzigu, spominjalo se da su Nijemci odbili ponudu Chelseaja od čak 90 milijuna eura. U međuvremenu je Joško produžio ugovor s Leipzigom do 2027. godine...

Sve što se događa s Gvardiolom pozorno prate u Dinamu. Joško je prodan Leopzigu za 18,4 milijuna eura, ali uz razne bonuse. Svakako je najvažnija stavka osim prodajne cijene u ugovoru bila ona da maksimirski klub od slijedećeg transfera hrvatskog reprezentativca ima pravo na 20 posto!

image

Joško Gvardiol 2019. godine

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Fenomenalan je to postotak kad se vidi u kojem ‘nebeskom pravcu‘ kreće njegova karijera. Već sad se spomnje da će cijena za koju bi Joško mogao preseliti u neki drugi klub iznositi 100 milijuna eura! Najmanje... Pretpostavlja se da će cifra biti i veća, izdašnija.

No ukoliko Leipzig proda Gvardiola za tih spominjanih 100 milijuna eura, u plavu blagajnu stiže fantastičnih 20 milijuna eura, tih potpisanih 20 posto od budućeg transfera.

Tih 20 milijuna eura bio bi jedan od najviše plaćenih transfera uopće za jednog Dinamovog igrača, a zapravo bi stigli kao - bonus!?

Dosad se kao najveći Dinamov transfer uopće navodi onaj Marka Pjace u Juventus (23 milijuna eura), makar će stranica Transfermarkt kazivati da je najveći onaj Danija Olma u Leipzig, po njima je iznosio 29 milijuna eura, dok se kod nas govorilo i pisalo o cifri od 21 milijun eura.

Luka Modrić je 2008. godine u Tottenham prodan za 21 miljun eura. Bilo kako bilo, Dinamo bi se na Gvardiolu mogao dodatno obogatiti.

Linker
04. travanj 2024 15:31